Friday , December 8 2023

Sotia scriitorului Octavian Goga a fost agent SS

„Că

sătoria Veturiei cu Octavian Goga n-a fost pentru ea altceva decât îndeplinirea unei misiuni încredinţate ei de către Serviciile Secrete germane, a căror agentă recrutată încă din 1914 a fost, la Bayreuth“, scrie Mircea Goga, strănepotul sciitorului.
Mircea Goga, strănepotul celebrului scriitor Octavian Goga, scrie într-o recentă carte că Veturia Goga, soția acestuia, a fost spion german.
Octavian şi Veturia Goga s-au cunoscut când aveau aproape 40 de ani și amândoi erau căsătoriți. Nu și-au ascuns relația de dragoste, și în cele din urmă s-au căsătorit.
„Căsătoria Veturiei cu Octavian Goga n-a fost pentru ea altceva decât îndeplinirea unei misiuni încredinţate ei de către Serviciile Secrete germane, a căror agentă recrutată încă din 1914 a fost, la Bayreuth“, scrie Mircea Goga, strănepotul lui Octavian Goga, în cartea Veturia Goga, Privighetoarea lui Hitler, potrivit historia.ro.
„Metamorfozată în „Privighetoarea lui Carol II“, Eminenţa cenuşie, egeria şi Marea Doamnă a dictaturii antonesciene, l-a slujit pe Hitler, către care „şi-a ciripit“ propriul soţ, pe Octavian Goga, dar şi pe Carol II, pe Mareşal, ca, de ­altfel, pe toţi cei din însuşi staff-ul celui de-al III-lea Reich, şi i-a condus la pierzanie“, consideră Mircea Goga.
Viata si moarte, „intriga si iubire“, politica de culise si spionaj în linia întai a frontului deschis de catre Führer în Estul „salbatic“, toate puse în scena de o femeie de o salbatica vitalitate, cu apetit de felina la ospatul Vietii, care si-a conspirat destinul anume pentru a culege si laurii puterii. Cu orice pret, cu orice risc, se spune în descrierea cărții.
Octavian Goga care după Unirea din 1918, a fost ministru al Instrucţiunii şi Cultelor, ministru al Cultelor şi Artelor, ministru de Interne şi chiar prim-ministru, s-a stins din viaţă la Ciucea,  după un atac cerebral, la 7 mai 1938, la vârsta de 57 ani. Încă se ridică întrebări cu privire la circumstanțele decesului.

Vezi si

Proiect OUG: Salariile funcționarilor ar putea crește de la 1 ianuarie. Majorări de doar 13% la lefurile dascălilor la început de an

Potrivit unui Proiect de Ordonanță de Urgență, salariile funcționarilor publici ar urma să crească de …