Friday , December 1 2023

Sondaj. AUR ajunge pe locul al doilea în preferințele electoratului în ianuarie

AUR crește în sondaje, partidul lui George Simion ajungând la 20,6%, potrivit unui sondaj INSCOP realizat în ianuarie. Cu acest scor AUR se clasează pe locul doi în topul preferințelor electoratului, după PSD, care înregistrează totuși o ușoară scădere în prima lună a lui 2022.

Astfel, social-democrații sunt creditați cu o intenție de vot de 34,3%, față de 36% în decembrie.

Potrivit INSCOP, și PNL e în scădere, având în ianuarie o intenție de vot de 16,6%, față de 17% în luna precedentă.

USR înregistrează în schimb o ușoară creștere, de la 12,1% la 12,5%.

Sondajul de opinie a fost realizat de INSCOP Research la comanda think-tank-ului STRATEGIC Thinking Group, în perioada 11-18 ianuarie 2022, datele fiind culese prin metoda CATI (interviuri telefonice). Volumul eșantionului a fost de 1162 de persoane, iar eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.9 %, la un grad de încredere de 95%.
Creșterea susținută a AUR în sondaje a fost inregistrată și de Avangarde, potrivit sondajului realizat în decembrie, partidul lui Simion având cea mai mare cotă din ultimul an.

HotNews

 

Vezi si

Ziua Naţională a României. Sărbătorim 105 ani de la Marea Unire

Ziua Naţională a României este sărbătorită în 1 decembrie, iar această dată, stabilită printr-o lege …

One comment

  1. Lumea s-a sāturat de TOTI AGARICII din politica ultimilor 32 de ani !!! Cred cā AUR v-a ajunge fff departe ! DIASPORA in proportii de 80% cred cā vor vota cu ei plus cā mai sunt si in tarā un procent foarte mare acum !