Tuesday , September 27 2022

Senatorii Ioan Ghişe şi Varujan Vosganian s-au înscris în partidul lui Tariceanu

ghise-varujan

Trei senatori aleşi pe listele PNL au decis să treacă în barca puterii. Ioan Ghişe şi Varujan Vosganian s-au înscris în ALDE, iar Lucian Iliescu a decis să părăsească PNL şi să treacă la UNPR.
Călin Popescu Tăriceanu a anunţat marţi, după şedinţa Biroului Permanent al Senatului, că senatorii Ioan Ghişe şi Varujan Vosganian care au activitat până acum ca independenţi s-au înscris în grupul ALDE.
Potrivit lui Tăriceanu, Lucian Iliescu, fost senator PNL, a decis şi el să treacă la UNPR.
De asemenea, Ilie Năstase, ales senator pe listele Partidului Conservator, s-a înscris în UNPR.
Pe de altă parte, Tăriceanu a anunțat că senatorii vor dezbate și vota, în prima ședință de plen a sesiunii ordinare, proiectul Codului fiscal, care face obiectul unei cereri de reexaminare din partea președintelui Klaus Iohannis.
“Astăzi, după ce vom proceda la alegerea noului Birou permanent al Senatului, vom intra în dezbaterea și votul asupra Codului fiscal, care face obiectul unei cereri de reexaminare din partea președintelui României. Senatul este prima Cameră sesizată și am convenit, la nivelul coaliției și într-o discuție de săptămâna trecută cu partidele din Opoziție, să mergem într-o procedură accelerată în Parlament, în așa fel încât Codul fiscal să fie dezbătut și votat în această săptămână, în cele două Camere”, a declarat acesta, la finalul primei ședințe a Biroului permanent al Senatului din sesiunea ordinară de toamnă.
Acesta a adăugat că, la finalul ședințelor grupurilor parlamentare din Senat, va avea o consultare cu liderii acestora pentru a vedea dacă au în vedere “anumite schimbări în ceea ce privește nominalizările la nivelul Biroului permanent sau la nivelul structurii grupurilor parlamentare”.
 

Vezi si

Parlamentul a votat majorarea salariilor aleșilor locali și ale angajaților din administrația locală

Camera Deputaților a votat, marți, în calitate de for decizional, majorarea salariilor din administrația locală. …