Friday , September 30 2022

6.485 de copii din județ au fost înscriși în clasa pregătitoare pentru anul școlar viitor. Rămân disponibile pentru etapa a doua peste 700 de locuri

Înscrierea copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2022-2023 a luat sfârșit marți, 10 mai. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Suceava, au fost depuse 6.485 de cereri în unitățile de învățământ preuniversitar din județ, care au avut o capacitate totală de 7.217 locuri. Astfel, rămân libere peste 700 de locuri în clasa pregătitoare pentru a doua etapă.

Procesarea de către Comisia națională de înscriere a copiilor în învățământul primar a cererilor-tip de înscriere, cu ajutorul aplicației informatice, și repartizarea copiilor la școala de circumscripție se finalizează joi. Între 13 și 25 mai, la nivelul unităților de învățământ, vor fi procesate cererile de înscriere a copiilor la o altă unitate școlară decât la școala de circumscripție, pe locurile rămase libere. În data de 27 mai vor fi afișate în unitățile de învățământ și pe site-ul Inspectoratului Școlar listele candidaților înmatriculați și a numărului de locuri rămase libere pentru etapa a doua.

Toți copiii ai căror părinți solicită înscrierea în clasa pregătitoare la școala de circumscripție vor fi înmatriculați la unitatea de învățământ solicitată, urmând ca pe locurile libere să fie înscriși și, ulterior, înmatriculați copiii care provin din alte circumscripții școlare, inclusiv din alte localități, în conformitate cu solicitările părinților. Elevii vor fi repartizați alfabetic în clasele pregătitoare, iar învățătoarele vor fi trase la sorți, în consiliile de administrație ale unităților de învățământ. (O. NUȚU)

Vezi si

Mii de metri cubi de lemn de foc, la preț foarte mic, disponibil la ocoalele silvice din județul Suceava

Direcția Silvică Suceava a informat Prefectura Suceava că, în data de 30 septembrie 2022,  sunt …