Monday , January 17 2022

Seful marinei ucrainene, capturat la Sevastopol

sursa foto: adevarul.ro
sursa foto: adevarul.ro
Aproximativ 200 de membri ai miliţiilor proruse au ocupat sediul marinei ucrainene din Sevastopol, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al marinei. De asemenea, Curtea Constituțională a Rusiei a validat anexarea Crimeei.
Actualizare 12.46. Șeful Marinei ucrainene a fost capturat la Sevastopol. Informația, difuzată de AFP, vine de la milițiile proruse.
Istoricul Cosmin Popa a declarat la Digi 24 că este un act de presiune din partea Rusiei, iar astfel de acte vor continua.
Militarii ucraineni părăsesc sediul marinei din Sevastopol, după ce acesta a fost ocupat de miliţiile proruse, potrivit AFP, citat de Mediafax.
Curtea Constituţională rusă a validat astăzi în unanimitate tratatul privind alipirea Crimeei la Rusia, semnat cu o zi înainte de preşedintele Vladimir Putin.
„Curtea Constituţională a confirmat că tratatul este conform Constituţiei ruse”, a declarat preşedintele instanţei, Valeri Zorkin, citat de Mediafax.
„Decizia a fost luată în unanimitate”, a adăugat el.
„Sunt aproximativ 200, unii cu cagule. Nu sunt înarmaţi şi nu a fost tras niciun foc de armă de partea noastră. Ofiţerii s-au baricadat în interiorul clădirii”, a spus purtătorul de cuvânt, potrivit Mediafax.
Militarii ucraineni s-au retras în interiorul bazei și au rămas baricadați acolo.

Vezi si

Peste 8.000 de noi infectări și 17 decese COVID în ultimele 24 de ore în România

Autoritățile au anunțat luni, 17 ianuarie, 8.118 cazuri de persoane infectate cu coronavirus, depistate în …