Tuesday , December 6 2022

Sefii ANAF de la Iasi si Timis au fost demisi

Preşedintele ANAF, Gelu Ştefan Diaconu, a dispus și semnat ordinele de eliberare din funcție a domnilor Ioan Dragomir și Marian Bosianu, directori generali ai direcțiilor regionale a finanțelor publice din Timiș și Iași.

sursa foto: ZdI
sursa foto: ZdI
“Astăzi dimineaţă au sosit două ordine de la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală prin care a încetat mandatul domnului Marian Bosianu, director executiv al Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice Iaşi şi a fost împuternicită să ocupe această funcţie temporar Doina Naum, până astăzi director regional responsabil de colectarea taxelor şi impozitelor. După aceste decizii, urmează ca ANAF să stabilească cine va prelua funcţia de director regional pe partea de colectare şi ce post de execuţie i se va atribui domnului Bosianu”, a declarat Maria Ţăran, purtător de cuvânt al DGRFP Iaşi, citata de ziaruldeiasi.ro. Bosianu este şef al Finanţelor Regionale din luna februarie a acestui an. În trecut, Bosianu a condus Garda Financiară şi a fost şi prefect pentru câteva luni.
Decizia survine ca urmare a deciziei acestora de a nu solicita aparatului central al ANAF, în conformitate cu procedurile legale, desemnarea unui membru din cadrul Direcției de Integritate pentru a face parte din comisiile de examinare care vor superviza examenele de promovare.
”Există persoane care cred că sprijinul politic sau manipularea sindicatelor sunt lucruri mai importante decât procesul de reformă a ANAF. Măsura dispusă astăzi reprezintă un mesaj foarte clar că nu este deloc așa”, a declarat Gelu Ștefan Diaconu, Președinte ANAF.
În cadrul reformei ANAF, aspectele care țin de integritatea modului în care se desfășoară activitatea angajaților instituției prezintă o importanță egală cu cele care țin de eficientizarea colectării și întărirea capacității administrative, se arată în comunicatul ANAF.
Din aceste motiv, președintele ANAF a luat decizia de a extinde regula instituită deja pentru toate examenele din cadrul Direcției de Antifraudă Fiscală și în cadrul altor tipuri de examene, respectiv aceea de a asigura prezența unui inspector al Direcției de Integritate în cadrul comisiilor de examinare.
 
 

Vezi si

Cancelarul Austriei anunță din nou că se opune intrării României în Schengen, cu 2 zile înainte de Consiliul JAI

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a declarat, marți, din nou, că Austria se opune integrării României …