Tuesday , November 29 2022

SCANDAL pe neinvitarea lui Băsescu la sedinta aniversara a Senatului: "Intrăm în istoria nebunilor României"

tariceanu

Liderul senatorilor PDL, Dumitru Oprea, a cerut, miercuri, un vot pentru ca plenul să decidă dacă şeful statului poate participa la şedinţa de aniversare a Senatului, însă cererea acestuia nu a fost supusă votului, iar şedinţa de plen a fost suspendată.
Liderul grupului PDL din Senat, Dumitru Oprea, a cerut în plen un vot prin care să se decidă dacă Senatul este de acord ca preşedintele României să vină la un eveniment atât de important precum aniversarea a 150 de ani de activitate a acestei instituţii.
Oprea a arătat că preşedintele Călin Popescu Tăriceanu ”confundă instituţia Senatului cu persoana sa” şi a arătat că acest vot este necesar pentru ca preşedintele Senatului că nu mai confunde ”instituţia publică a Senatului cu una privată”.
Propunerea liderului senatorilor PDL nu a fost supusă la vot de preşedintele de şedinţă, social-democratul Cristian Dumitrescu, care a explicat că invitaţiile la acest eveniment sunt tirmise ”sub semnătura preşedintelui Senatului”.
Dumitru Oprea a insistat ca plenul să se pronunţe dacă este de acord cu participarea preşedintelui României la aniversarea Senatului şi a ţinut să menţioneze că plenul este suveran, peste Biroul Permanent şi preşdintele acestei instituţii.
”Supuneţi plenului la vot dacă preşedintele României poate veni sau nu. E nepermis. Intrăm în istoria nebunilor României, la 150 de ani, cel mai important om din stat să nu fie invitat pentru că cineva a confiscat Senatul României”, a declarat Dumitru Oprea.
Cristian Dumitrescu a refuzat din nou să supună la vot această cerere a liderului senatorilor PDL, spunând că procedura nu permite acest vot. ”Putem decide dacă este de competenţa plenului Senatului sau a preşedintelui Senatului, care a făcut toate invitaţiile”, a spus Dumitrescu.
După o pauză de consultări între grupurile parlamentare, Dumitru Oprea a anunţat că s-a decis convocarea unei şedinţe de Birou Permanent, pentru a se discuta această situaţie, în caz contrar grupul parlamentar PDL urmând a părăsi sala de plen.
Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a spus la rândul său că este nevoie de un apel, pentru a se vedea dacă există cvorum de lucru.
În urma verificării cvorumului, s-au înregistrat 60 de senatori prezenţi, astfel că plenul a fost suspendat.
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, că nu l-a invitat pe președintele Traian Băsescu la aniversarea a 150 de ani de activitate a Senatului pentru a nu crea un moment penibil, ţinând cont că şeful statului a militat constant pentru Parlament unicameral. (realitatea.net)
 
 

Vezi si

Romsilva a vândut 1,63 milioane mc de lemn de foc pentru populație, cu 26% mai mult decât anul trecut. Încă 400.000 mc vor fi disponibile până la finele anului

Regia Naţională a Pădurilor (RNP) – Romsilva a vândut, în primele 10 luni ale acestui …