Monday , April 22 2024

Românii fără asigurare medicală se vor putea înscrie la medicul de familie și vor beneficia de servicii medicale de bază

Românii care nu au asigurare medicală se vor putea înscrie pe listele medicilor de familie și vor putea beneficia de pachetul de servicii medicale de bază inclus în contractul cadru al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, inclusiv de servicii medicale de prevenție.

Ministerul Sănătății a publicat în transparență decizională un proiect de Ordonanță de Urgență în acest sens. „În acest fel vom putea preveni suferințe și cheltuieli mai mari”, a explicat Adriana Pistol, secretar de stat în Ministerul Sănătății, într-o conferință de presă susținută marți, 16 august.

„Este o propunere a Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Sunt persoane neasigurate care sunt înscrise și acum la medicii de familie. Toți cei neasigurați se pot înscrie acum la medicul de familie și pot beneficia de pachetul minimal de servicii medicale”, spune Adriana Pistol (foto), citată de HotNews.

Ce aduce nou acest proiect de OUG? „Ce se dorește este nu numai să le oferim pachetul minimal, ci pachetul de bază, care conține ceva mai multe servicii. În pachetul de bază există servicii care includ inclusiv servicii de prevenție, inclusiv screening și monitorizarea unor boli cronice”, explică Adriana Pistol.

”Este important să cunoaștem aceste lucruri din timp pentru a preveni cheltuieli și suferințe mai mari”, a precizat secretarul de stat în Ministerul Sănătății.

Întrebată și care este impactul financiar al acestei măsuri, Adriana Pistol spune că „CNAS a făcut această propunere, nu am informații privind impactul financiar”.

Vezi si

Informare meteo de ploi pentru toată ţara, până luni la ora 15:00

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică, o informare meteo de ploi pentru toată ţara, …

One comment

  1. Buna ziua,
    Doamna Gina Pistol si pana in prezent pacientii – neasigurati cu Mercedes sau BMW au beneficiat de asistenta medicala din partea asistentei medicale primare insa ca sa vezi conducerea CNAS nu deconteaza un ban pentru aceste servicii prestate in mod gratuit – de asistenta medicala primara. O intrebare pentru dumneavoastra, cu ce bani credeti ca functioneaza medicina de familie in Romania de dupa 1989 !?