Monday , December 4 2023

România în ceaţă: porturi închise, curse aeriene deviate, drumuri afectate de ceaţă

Porturile Midia, Constanţa Nord şi Constanţa Sud au fost închise, duminică dimineaţă, din cauza ceţii dense, vizibilitatea pe mare scăzând sub o jumătate de milă marină. De asemenea, două curse aeriene care trebuia să aterizeze pe Aeroportul Internaţional “Mihail Kogălniceanu” din judeţul Constanţa au fost deviate către Tulcea şi Bucureşti.
Potrivit autorităţilor portuare, manevrele de încărcare şi descărcare ale navelor în porturile Midia, Constanţa Nord, Constanţa Sud – maritim şi fluvial, şi Mangalia au fost suspendate, rând pe rând, începând cu ora 08.00, din cauza vizibilităţii scăzute, în condiţii de ceaţă, de sub jumătate de milă marină.
De asemenea, din acelaşi motiv a fost oprit şi tranzitul de barje prin ecluza de la Agigea a Canalului Dunăre – Marea Neagră.
Toate manevrele şi operaţiunile portuare vor fi reluate imediat ce condiţiile meteorologice se vor îmbunătăţi.
Două curse aeriene spre Constanţa, deviate către Bucureşti şi Tulcea din cauza ceţii
Două curse aeriene care trebuia să aterizeze, duminică dimineaţă, pe Aeroportul Internaţional “Mihail Kogălniceanu” din judeţul Constanţa au fost deviate către Tulcea şi Bucureşti din cauza ceţii.
Potrivit reprezetanţilor aeroportului constănţean, cursa Carpatair, care plecase de la Istanbul şi urma să ajungă la Constanţa duminică la ora 08.00 a fost deviată şi a aterizat pe aeroportul din Tulcea. Avionul are 49 de pasageri la bord, care urmează să aştepte îmbunătăţirea condiţiilor meteoroligice şi apoi să ajungă la Constanţa cu aceeaşi aeronavă.
De asemenea, un avion al companiei Ryanair, care venea de la Pisa şi care trebuia să aterizeze în jurul orei 09.50 la Constanţa, a fost redirecţionat către Aeroportul “Aurel Vlaicu” din Bucureşti. La bordul avionului se află 133 de pasageri, urmând ca modalitatea de deplasare a acestora către Constanţa să se hotărască după aterizarea aeronavei la Bucureşti.
Reprezenanţii Aeroportului Internaţional “Mihail Kogălniceanu” au mai spus că acestea sunt singurele curse care urmau să aterizeze, duminică, la Constanţa.
Drumurile afectate de ceaţă
Centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române informează că pe autostrada A1 Bucureşti – Piteşti traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă. Pe alocuri, vizibilitatea scade sub 50 de metri. Totodată, pe drumul paralel, DN7, în judeţul Argeş, se circulă în condiţii asemănătoare, pe segmentul Piteşti – Găeşti.
De asemenea, ceaţa reduce vizibilitatea sub 50 de metri în judeţul Covasna. În partea de nord a judeţului Ilfov şi în Dâmboviţa, pe drumurile naţionale 71 şi 72, pe alocuri, vizibilitatea scade sub 100 de metri. În judeţul Prahova, pe DN1, vizibilitatea este mai redusă în zona Băicoi, sub 50 de metri, iar pe celelalte drumuri din zona de şes este de aproximativ 100 de metri.
În zona montană a judeţului Prahova cerul este senin, însă există porţiuni de carosabil umed. Ţinând cont că temperaturile au fost scăzute pe timpul nopţii, pentru a reduce riscul formării poleiului, a fost împrăştiat material antiderapant.
Pe autostrada A2, vizibilitatea este peste 100 de metri, ceva mai redusă în apropiere de Bucureşti, tot din cauza ceţii. Fenomenul se mai semnalează în judeţele Mureş, Harghita, Alba, Sibiu, Braşov şi Călăraşi.
Poliţiştii recomandă conducătorilor auto ca atunci când vizibilitatea este redusă să folosească luminile de ceaţă împreună cu cele de întâlnire, să circule cu viteză redusă şi să nu se angajeze în depăşiri riscante.

Vezi si

Sondaj INSCOP: AUR, la 0,6% de PNL. PSD trece de 30%, iar partidul lui Șoșoacă ar intra în parlament

PSD ar obţine 30,2% din voturi, PNL – 20,1%, AUR – 19,5%, iar partidul Dianei …