Sunday , February 5 2023

Rezultatul votului intern: Dan Barna rămâne la conducerea USR

Dan Barna a anunțat că va rămâne la conducerea USR, după ce peste 70 la sută dintre membrii USR care au votat într-un scrutin intern au optat ca el să rămână președinte al partidului. Votul online vine după ce Barna, candidat al USR-PLUS la prezidențiale, a ratat intrarea în turul al doilea al alegerilor.

“Peste 7.800 de membri consideră că trebuie să continuăm. (…) Decizia membrilor USR este clară, neechivocă – trei sferturi dintre ei au decis că trebuie să continuăm și să mergem mai departe pe acest drum pe care ni l-am asumat. Trebuie să strângem rândurile, iar voturile de la europarlamentare și de la turul I al alegerilor parlamentare ne obligă să consolidăm și să construim perspectiva pentru alegerile locale și parlamentare”, a declarat Dan Barna.

El a îndemnat “electoratul” să meargă la vot” și să voteze cu actualul președinte.

Chestionat dacă are în vedere o alianță cu PNL la alegerile locale, Dan Barna a precizat că nu va fi “o alianță la nivel național”, dar “în anumite localități și în București poate fi nevoie de un candidat unic al opoziției”.

Membrii Uniunii Salvați România au votat într-un scrutin intern, timp de cinci zile, începând de vineri, pentru a decide dacă Dan Barna va rămâne președinte al partidului. Votul online vine după ce Barna, candidat al USR-PLUS la prezidențiale, a ratat intrarea în turul al doilea al alegerilor. Dan Barna spunea că își va da demisia de onoare dacă membrii USR vor decide că trebuie să plece.

Biroul Național al USR s-a reunit săptămâna trecută pentru a discuta despre nemulțumirile apărute în partid cu privire la rezultatul alegerilor prezidențiale.

Mai mulți membri USR au cerut demisia liderului formațiunii, Dan Barna, printre aceștia numărându-se și Cosette Chichirău și Tudor Benga. În urma discuțiilor, Barna a decis să ceară un vot de confirmare a încrederii membrilor de partid.

Nemulțumiri în cadrul formațiunii au fost încă din seara alegerilor prezidențiale, când rezultatele parțiale arătau că Dan Barna se clasează pe locul al treilea, după Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis. De exemplu, Cosette Chichirău, fost contracandidat al lui Dan Barna în alegerile interne din USR, spunea că partidul are de învățat câteva lecții în urma alegerilor prezidențiale. Ea a contestat strategia de campanie a USR, prin faptul că Dan Barna nu ar fi trebuit să o atace pe Viorica Dăncilă, ci să arate de ce este un mai bun candidat decât Klaus Iohannis.

În replică, Dan Barna a afirmat că strategia de campanie i-a aparținut. “Este o strategie care îmi aparține, fără îndoială. Evident, sunt puncte de vedere, a fost o discuție în partid și în echipa de campanie dacă strategia este să-l atacăm și pe președintele Klaus Iohannis sau să mergem pe direcția de atac: tur 2 fără PSD-Viorica Dăncilă. E o strategie pe care în continuare o consider că e cea care ne-a adus acest rezultat și că o strategie în care l-am fi atacat pe președintele Klaus Iohannis ar fi fost o strategie care făcea mai prost. Dar asta va fi greu să putem măsura”, declara Barna, la Digi 24.

HotNews

Vezi si

Circulația este oprită sau restricționată pe mai multe drumuri naționale din cauza vremii

Duminică dimineață erau semnalate precipitații sub formă de ninsoare pe raza județelor Alba, Bacău, Buzău, …