Tuesday , August 3 2021

Raport: Plăţi ilegale pentru pârtiile de schi. Guvernul sesizează DNA

partie

Plăţi ilegale pentru pârtiile de schi au fost decoperite de Corpul de Control al premierului, în urma unor verificări făcute care vizează 2009-2013. Guvernul sesizează DNA pentru neregulile descoperite.
Este vorba despre nereguli identificate în cazul mai multor autorităţi locale care au avut proiecte în cadrul programului „Schi pentru România”, în perioada 2009-2013. Programul a fost coordonat de Ministerul Turismului şi Ministerul Dezvoltării Regionale.
Printre autoritățile locale cu nereguli care figurează în raport se află Consiliul Judeţean Maramureş, Consiliul Judeţean Cluj și consiliile locale din Vulcan, Petroşani, Cavnic, Borşa, Predeal, Borsec şi Azuga.
În perioada 2009-2013 au fost cheltuiți de la bugetul de stat 143 milioane de lei, iar de la bugetele locale – aproape 12 milioane de lei pentru investiții în domeniul schiabil, însă aceste investiții au fost realizate fără o bază legală care să reglementeze eligibilitatea proiectelor. Transferul de la bugetul de stat la bugetele locale s-a făcut fără prevederi riguroase și în baza unui ordin de ministru, se arată în raportul Corpului de Control.
De asemenea, nu a fost clarificată nici problema terenurilor pe care au fost realizate aceste investiții.
Nu este pentru prima dată când Corpul de Control al premierului face sesizări la DNA în care reclamă presupuse fapte penale comise în mandatele unor foști miniștri.

Vezi si

Spotmedia: În noiembrie 2020, perioada campaniei electorale, s-au raportat cu 20% mai puține decese de Covid, cea mai mare eroare din pandemie

Anul trecut, de Ziua Națională, România se afla în mijlocul valului doi de epidemie, dar …