Tuesday , November 28 2023

PSD nu participă la şedinţele Camerei până nu demisioneaza Roberta Anastase

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat luni după şedinţa BPNcă deputaţii PSD nu vor participa la şedinţele Camerei Deputaţilor până la demisia Robertei Anastase din funcţia de preşedinte al acestui for legislativ.

Ponta a spus că intenţia PSD este de a repune în discuţie, la reexaminarea Legii pensiilor, şi alte articole decât cele semnalate de preşedintele Traian Băsescu.
El a precizat însă că deputaţii social-democraţi nu vor participa la rediscutarea Legii pensiilor, dar nici a altor legi în Camera Deputaţilor până când Roberta Anastase nu va demisiona sau nu va fi înlocuită din funcţia de preşedinte.
“Nu putem fi complici şi nu putem legitima frauda comisă de doamna Anastase. Practic, activitatea unei Camere a Parlamentului este blocată doar de complicitatea şi de scutul pe care PDL îl fac, exact ca şi în cazul Ridzi, în jurul unei persoane dovedită deja în opinia publică de a fi fraudat un vot esenţial”, a spus Ponta.
El a menţionat că PSD nu îşi va schimba această decizie nici dacă şedinţele Camerei vor fi conduse de unul dintre vicepreşedinţi.
“Atât timp cât doamna Anastase nu demisionează, Camera Deputaţilor este condusă nelegitim şi noi nu dorim să fim complici cu fraudele doamnei Anastase”, a mai declarat Ponta.
Activitatea Camerei Deputaţilor este marcată de blocajul generat de boicotul parlamentarilor PSD şi PNL, care nu mai participă la întrunirile Biroului Permanent în semn de protest faţă de modul în care a fost adoptată Legea pensiilor, dar şi de absenţa deputaţilor de la lucrările comisiilor.

Vezi si

Gorghiu: Fugarilor li se va adăuga o nouă pedeapsă pentru o infracțiune asimilată celei de evadare

Fugarilor li se va adăuga o nouă pedeapsă la cea existentă, între 6 luni și …