PSD blocheaza la Senat legea privind carantina si izolarea, desi a votat-o in Camera Deputatilor cu mai multe modificari

reportersite
13 iulie 2020, 15:00

Marcel Ciolacu a anunțat luni, după ședința CEx a PSD, că social-democrații nu vor vota în forma actuală proiectul de lege privind carantinarea și izolarea. Proiectul a fost însă votat de PSD în Camera Deputaților, inclusiv de Ciolacu, cu mai multe modificări dorite de ei.

Ciolacu spune acum că vor continua dezbaterile in comisiile din Senat și ca votul va avea loc doar daca premierul Ludovic Orban și ministrii Sănătății și Justiției, Nelu Tătaru și Cătălin Predoiu, vor veni in Parlament sa sustina legea.

”O să continuăm la Senat dezbaterile, atât cu CSM-ul, cât și cu organizațiile care luptă pentru drepturi și libertăți. Nu putem accepta această lege și nu putem vota această lege. Singurul membru al Guvernului care a venit să o susțină a fost dl. ministru Raed Arafat. Nu au venit nici premierul, nici ministrul Sănătății și nici ministrul Justiției. Nu a venit niciun om politic din PNL să susțină această lege”, a spus Ciolacu.

El l-a criticat și pe Klaus Iohannis pentru că nu a organizat o consultare cu toate partidele politice pe marginea acestei legi.

”Nu se va vota legea în Senat, până când premierul și ministrul Sănătății nu vor veni să lămurească toate aspectele în discuție în acest moment.

Eu am o dezamăgire persoanală față de președintele Klaus Iohannis. M-aș fi așteptat să cheme toate forțele politice din Parlament și să fi avut o discuție aplicată cu privire la această lege”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Din partea Guvernului reacția a fost una scurtă. Membrii Executivului arată că nu a existat nicio invitație oficiala de la Parlament pentru a participa la dezbateri.

Amintim că legea reglementează unele măsuri necesare în domeniul sănătăţii publice cu caracter temporar, în situaţii de risc epidemiologic şi biologic pentru prevenirea introducerii şi limitarea răspândirii bolilor infectocontagioase pe teritoriul naţional.

Proiectul a trecut joi seara de Camera Deputaților, cu 266 de voturi pentru, 11 contra şi 8 abţineri.

Au fost adoptate 83 de amendamente, majoritatea de la PSD, iar 19 au fost respinse.

spotmedia.ro