Thursday , April 8 2021

PSD anunta ca nu voteaza prelungirea starii de alerta

Decizia PSD este de a nu vota prelungirea stării de alertă, a anunțat marți Lucian Romașcanu (foto), purtătorul de cuvânt al partidului, imediat după ce președintele Klaus Iohannis a spus că guvernul vrea prelungirea stării de alertă după 15 iunie, cu mult mai puține restricții însă.

”Nu avem de la specialiști nicio dovadă a necesității prelungirii stării de alertă. Nu a început nicio testare în masă. Nu e convingător, nu vine cu nicio dovadă științifică. Starea de alertă de până acum a însemnat achiziții fără proceduri, angajări pe posturi fără concurs, tunuri financiare care nu pot fi legitimate de PSD printr-un vot. Decizia PSD e de a nu vota prelungirea stării de alertă”, a spus Romașcanu la Digi24.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, că după 15 iunie vor putea fi redeschise mall-urile, dar fără restaurante și locuri de joacă, va fi posibilă redeschiderea after-school-urilor, a grădinițelor și școlilor private, a sălilor de fitness și a piscinelor exterioare.

Totuși, va fi prelungită starea de alertă, cu mai puține restricții, iar președintele face apel la parlamentari să dea un vot pentru.

Vezi si

Cursurile se vor relua după vacanță pe baza acelorași scenarii

Obiectivul principal este reîntoarcerea în clase a tuturor elevilor cât mai curând posibil, însă depinde …