Tuesday , December 6 2022

Protest în faţa sediului MAE: "Solidaritate cu DIASPORA. VREM SĂ VOTĂM!"

foto: Facebook Mihail Bumbes
foto: Facebook Mihail Bumbes
Câteva sute de persoane au ajuns la un protest organizat duminică, la 20.30, în faţa sediului Ministerului Afacerilor Externe. Manifestaţia are rolul de a sancţiona proasta organizare a alegerilor prezidenţiale în străinătate, unde mii de români au fost nevoiţi să aştepte la cozi imense în mai multe oraşe din Europa.
Sute de oameni participă, duminică seară, la un protest organizat în faţa sediului MAE, după ce românii din străinătate au fost umiliţi, fiind obligaţi să aştepte ore întregi la cozi uriaşe în faţa secţiilor de votare din mai multe oraşe din Europa.
“Ne vedem pe Strada Aleea Alexandru nr.31 (clădirea Eminescu), Sector 1, București, la MAE (Biroul Electoral nr. 48) care se ocupă de votul în străinătate. La 20.30.
Suntem solidari cu diaspora. Vrem prelungirea votului până când toți cetățenii români care stau acum la cozi votează. Este inadmisibil să nu permiți propriei populații să voteze, în condițiile în care prezența la vot este deja redusă. Sunt mii de oameni care așteaptă acum să voteze. Marea Britanie, Paris, Veneția, Madrid, Stuttgart suntem alături de voi! Puneți pe pagina de event imagini, videouri sau orice materiale aveți de la fața locului.
E dreptul tău să votezi. E dreptul tău să dispui de această alegere așa cum dorești și e caz penal atunci când nu o poți face. Când incompetența autorităților se traduce în prea puține hârtii xeroxate, prea puține liste suplimentare, guvernul a eșuat. Ieșim în stradă, nu stăm la coadă pentru democrație. Ne-o facem singuri. Hai cu noi!”, a precizat un anunţ postat pe Facebook.
 

Vezi si

Viena, „capitala economică“ a României, îşi refuză „ţara“ de la admiterea în Schengen

Austria este singurul stat membru al Uniunii Europene care se opune azi aderării României la …