Sunday , December 4 2022

Premierul Cioloş a vizitat astăzi răniţii din Colectiv de la Spitalul de Arşi

ciolos3 colectiv

Premierul Dacian Cioloş a mers astăzi, la ora 9.00, la Spitalul de Arşi din Capitală pentru a vizita răniţii din Colectiv.
Dacian Cioloş a declarat după vizita efectuată la Spitalul de Arşi:
“Dincolo de acest program pentru arşi, cum Guvernul si-a luat angajamentul, urmeaza sa decidem rambursarea costurilor cu cei din strainatate. Am inteles că si Ministerul Muncii va veni cu ajutorul pentru insotitorii celor trataţi in Romania. Nu au dotări. Sunt spitale care trebuie construite. Vom discuta cu doamna Raducu de la Fonduri Europene sa vedem cum putem accesa axe pentru investitii, cred ca ce trebuie sa vedem o implicare coerenta pentru a avea proiectele la timp, Uitati, altfel pierde toata lumea”, a spus premierul.
În spitalele din Capitală mai sunt internate, marţi, 39 de persoane rănite în incendiul din clubul Colectiv, dintre care 10 sunt în stare critică şi gravă, alţi aproape 30 de pacienţi fiind spitalizaţi în clinici din Marea Britanie, Belgia, Olanda, Austria, Israel, Norvegia şi Germania.
Potrivit datelor Ministerului Sănătăţii (MS), marţi dimineaţă erau internaţi în spitale din Capitală 39 de răniţi, dintre care la Spitalul de Arşi 11 pacienţi, la Spitalul “Bagdasar-Arseni” – 9, la Spitalul de Copii “Grigore Alexandrescu” – 5, la Spitalul Elias – 3, la Spitalul Militar Central – 4, la Spitalul Floreasca – 3, la Spitalul Universitar de Urgenţă – 2, la Spitalul “Dimitrie Gerota” şi la Institutul “C.C. Iliescu” – câte un pacient.
Ministerul Sănătăţii a precizat că 42 dintre răniţii care au fost trataţi, după incendiul din 30 octombrie, în spitale din Capitală au fost externaţi.
Alţi 39 de răniţi au fost transferaţi din spitale din Capitală în unităţi sanitare din străinătate, însă zece au decedat, trei în Marea Britanie, doi în Germania, unul în Israel, doi în Olanda, unul în drum spre Elveţia şi unul în Franţa.
În urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar pe drum spre spital a mai murit o persoană. În trei săptămâni de la tragedie au decedat alte 33 de persoane, numărul victimelor ajungând, în 22 noiembrie, la 60.
 
 

Vezi si

VIDEO – „Cel mai tranzitat buștean din Piatra Craiului”. Aproape întreaga faună sălbatică a României, surprinsă de o cameră montată în pădure

O cameră de supraveghere montată într-un luminiș în munții Piatra Craiului, unde sunt mai mulți …