Friday , September 30 2022

Ponta: Ministrul Darius Valcov si-a dat demisia duminica la pranz. Am vorbit cu dl. Iohannis

darius-valcov

Darius Vâlcov a demisionat din funcţia de ministru al Finanţelor, a anunţat premierul Victor Ponta, într-o intervenţie telefonică la România TV. Anunţul premierului a venit la puţin timp după ce preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut primului-ministru să-l demită pe Darius Vâlcov, urmărit penal de DNA pentru trafic de influenţă în perioada în care era primar al oraşului Slatina.
“Am discutat astăzi la prânz cu domnul Darius Vâlcov, care bineînţeles că mi-a înaintat demisia domniei sale. Am vorbit apoi pe după-amiază, spre seară şi cu preşedintele. Aştept de la domnul Vâlcov, care a avut un rol foarte important şi pozitiv, ca în zilele următoare să termine proiectul de Cod Fiscal. Iar imediat o să mă gândesc la cel care v-a fi numit şi îi voi înainta propunerea preşedintelui. I-am acceptat demisia, însă i-am cerut ca în zilele imediat următoare, cred că miercuri era termen, să prezinte proiectul de Codul de procedură fiscală şi Codul Fiscal pentru că dincolo de persoana domnului Vâlcov, a mea, a altcuiva, pentru România este un lucru foarte important să avem aceste proiecte “, a anunţat premierul Victor Ponta.
Premierului Ponta a mai declarat că duminică a discutat şi cu preşedintele Klaus Iohannis despre demisia lui Darius Vâlcov.
Klaus Iohannis i-a cerut premierului Victor Ponta să-l revoce din funcţia ministru al Finanţelor pe Darius Vâlcov, după ce procurorii DNA au anunţat vineri începerea urmăririi penale pentru trafic de influenţă în perioada în care era primar în Slatina.
“Având în vedere că procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus efectuarea urmăririi penale față de ministrul Finanțelor, domnul Darius Vâlcov, m-aș fi așteptat ca domnul Vâlcov să demisioneze din funcție, înțelegând că afectează activitatea și credibilitatea guvernului, ceea ce nu s-a întâmplat.
În această situație, solicit premierului Victor Ponta să demareze procedura de revocare din funcția de ministru al Finanțelor a domnului Darius Vâlcov”, se arată într-un comunicat de presă al lui Klaus Iohannis, postat pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale.
 

Vezi si

George Simion, dus la secție de polițiști, după ce a condus cu permisul suspendat. El se afla la protest în Piața Victoriei, joi noapte

Liderul AUR, George Simion, a fost dus la secţia de Poliţie, după ce poliţişti Brigăzii …