Wednesday , February 1 2023

Ponta, întrebat dacă Dragnea riscă EXCLUDEREA din PSD: Dacă acționează în loc să mă ajute în campanie, da

ponta-dragnea

Premierul Victor Ponta a explicat pe larg, joi, la interviurile DC News Live, strategia pusă la punct împreună cu liderii partidului la reuniunea de la Orăștie, subliniind că cei care, în loc să munceacă în campania electorală, se bat pentru șefia PSD, au sabia deasupra capului.
“La Orăștie am spus așa ceva: Stimați colegi, vreau să vă anunț următorul lucru: sunt de acord să candidez la Președinție din următorul motiv: Am o viziune alături de voi, cred că poate fi realizată pentru România, România puternică, ‘Mândri că suntem români’, dar mai e ceva. Am învățat în doi ani și jumătate că România are o șansă să progreseze, să fie puternică, să fie bogată dacă președintele și primul-ministrul trag în aceeași direcție. Așa am intrat în NATO, așa am intrat în Uniunea Europeană, așa am făcut creștere economică. Când președinte cu prim-ministrul se ceartă o luăm în jos”, a declarat Victor Ponta.
Ponta a arătat pe cine vizează avertizarea privind excluderea din PSD: “Cei doi-trei lideri despre care se vorbea prin presă au recepționat direct mesajul”.
“Dacă vreți și mă susțineți, am căteva elemente de strategie și acestea sunt: nu discută nimeni de pielea ursului din pădure. Deci, dacă până pe 16 noiembrie este unul care vrea să fie președinte PSD, prim-ministru, îl dăm afară că înseamnă că nu este cu noi”, a spus premierul.
Întrebat dacă și Liviu Dragnea ar putea fi exclus din PSD, Victor Ponta a declarat: “Dacă Liviu Dragnea acționează în loc să mă ajute în campanie, și el e șeful de campanie, atunci da… Dar nu va fi cazul, iar Liviu Dragnea este destul de inteligent și de pragmatic și el știe foarte bine că a fost alături de mine din 2010 și cât timp am fost uniți am câștigat tot”.
Premierul Ponta a insistat că jocurile din interiorul partidului pentru scaunul său pot duce la implozia partidului și deturnarea sa din drumul către Cotroceni. În acest sens, el a adus aminte de înfrângerile din 2004 și 2009 ale lui Adrian Năstase și Mircea Geoană.
“Viața ne-a învățat că PSD putea să câștige și în 2004 și în 2009 alegerile dacă nu aveam bătălii interne”, a punctat Ponta.
 

Vezi si

Alexandru Piţurcă şi directorul Romarm vor fi cercetaţi în libertate, sub control judiciar

Un judecător de la Tribunalul Bucureşti a respins, marţi noaptea, cererea DNA de arestare preventivă …