Saturday , May 25 2024

Percheziții în casa lui Cristi Borcea într-un dosar al unor sefi ROMPETROL. Fostul acționar de la Dinamo, dus la DIICOT

Procurorii DIICOT fac, vineri, mai multe percheziții in București, într-o cauză privind un grup infracțional specializat în evaziune fiscală și spălare a banilor.
Una din percheziții este făcută în locuința lui Cristi Borcea.
Perchezițiile la domiciliul lui Cristi Borcea continuau și la orele prânzului, adică după mai bine de 5 ore. Cel mai probabil, fostul acționar va fi dus la sediul DIICOT, pentru a fi audiat în noul dosar.
Cristi Borcea, fostul patron al echipei Dinamo, a fost eliberat condiționat din închisoare în luna iulie.
Potrivit DIICOT, sunt făcute 24 de percheziţii pe raza municipiului Bucureşti, în județele Ilfov, Brăila și Constanța într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în savârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor.
Potrivit unor surse judiciare, percheziţiile îl vizează pe fostul finanţator al clubului Dinamo Cristian Borcea, dar şi foşti şefi din Rompetrol Group, care derulau operațiuni prin firmele lor.
Gruparea ar fi acţionat coordonat, în intervalul ianuarie 2010 – octombrie 2013, pe două circuite fictive de tranzacţionare dezvoltate în jurul unui nucleu comun de societăţi/persoane în scopul înregistrării în contabilitate de cheltuieli nereale (ce a avut drept rezultat denaturarea masei impozabile cu consecinţa sustragerii de la plata unor taxe şi impozite către bugetul de stat) şi spălării sumelor de bani astfel rezultate, prin intermediul unor contracte fictive de prestări servicii, comision, achiziţii nereale sau transferuri financiare interne/externe.
stirileprotv.ro

Vezi si

Ciolacu: România e o țară sigură și nu va intra în niciun război

„România e o țară sigură și nu va intra în niciun război”, declară premierul Marcel …