Sunday , December 4 2022

Parlamentul European, îngrijorat de declaraţiile lui Haşotti contra homosexualilor

hasotti

Parlamentul European este îngrijorat că declaraţiile senatorului Puiu Haşotti ar putea duce la o creştere a discriminării persoanelor homosexuale, solicitând preşedintelui CNDC, într-o scrisoare obţinută de MEDIAFAX, investigarea “declaraţiilor calomnioase”, precum şi un răspuns public şi convingător.
Potrivit unor surse oficiale, preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Csaba Ferenc Asztalos, a primit, la sfârşitul săptămânii trecute, o scrisoare semnată de mai mulţi membri ai Parlamentului European, care se arată îngrijoraţi de afirmaţiile senatorului Puiu Haşotti referitoare la homosexuali.
“Fiind senator şi fost ministru al Culturii, suntem extrem de îngrijoraţi că afirmaţiile domnului Haşotti ar putea trece drept indiscutabile şi ar putea duce la o creştere a discriminarii şi posibil la violenţă împotriva persoanelor homosexuale, bisexuale şi transsexuale” se arată în scrisoarea obţinută de MEDIAFAX.
Semnatarii scrisorii transmise de Parlamentul European îşi arată speranţa că CNCD, în calitate de organism principal în România, care are ca obiectiv sprijinirea valorilor privind respectarea minorităţilor, drepturile omului şi nediscriminarea, va investiga “declaraţiile calomnioase”.
“Ca organism principal în România care are misiunea de a sprijini valorile privind respectarea minorităţilor, drepturile omului şi nediscriminarea – inclusiv în contextul legislaţiei europene – sperăm că CNCD va investiga aceste declaraţii calomnioase şi le va răspunde public şi convingător (…). Sperăm că veţi primi aceste îngrijorări cu deschidere şi că le veţi da curs”, se mai arată în documentul obţinut de MEDIAFAX.
Potrivit surselor citate, scrisoare transmisă de Parlamentul European va fi analizată de CNCD în cadrul şedinţei de miercuri.
Puiu Haşotti a făcut afirmaţiile despre homosexuali în contextul în care comenta anunţul făcut de deputatul Remus Cernea în 12 aprilie privind iniţierea unui proiect de lege pentru reglementarea parteneriatului civil între heterosexuali şi între persoanele de acelaşi sex.
Liderul senatorilor PNLspunea, în acest context, că nu are “absolut nimic” să le reproşez homosexualilor, pe care îi consideră “doar nişte oameni bolnavi”.

Vezi si

VIDEO – „Cel mai tranzitat buștean din Piatra Craiului”. Aproape întreaga faună sălbatică a României, surprinsă de o cameră montată în pădure

O cameră de supraveghere montată într-un luminiș în munții Piatra Craiului, unde sunt mai mulți …