Saturday , December 10 2022

Parchetul General din Franța: Au fost opt teroriști. Șapte s-au sinucis, unul a fost împușcat

Cele șase atentate simultane au fost provocate de opt teroriști. Șapte s-au sinucis, unul a fost împușcat, informează AFP, care citează surse din parchetul general francez.
paris 2

Unii dintre autorii atacurilor teroriste comise la Paris probabil au reuşit să fugă, fiind căutaţi în mod activ, anunţă procurorul regional Francois Molins. “Unii atacatori probabil sunt încă în libertate, fugind de autorităţi”, a declarat François Molins, dând asigurări că teroriştii vor fi capturaţi, potrivit Mediafax.
Autoritățile franceze se referiseră până acum la trei presupuși atacatori morți în sala de spectacole din Bataclan, unde avusese loc o luare de ostatici, și la un kamikaze ucis în apropiere de Stade de France, în nordul Parisului.
Justiția franceză a deschis o anchetă pentru asasinate comise în timpul unor atacuri teroriste.
Au fost mobilizați 1.500 de militari suplimentari
Președinția franceză a anunțat mobilizarea a 1.500 de militari suplimentari, după atentatele de vineri noapte din Paris care s-au soldat cu cel puțin 140 de morți, informează France Presse.
“Un consiliu al apărării a fost convocat pentru sâmbătă la orele 09:00 (08:00). Deja au fost mobilizați 1.500 de militari suplimentari”, se menționează într-un comunicat de presă al președinției franceze.
 

Vezi si

Premierul Ciucă: Nivelul relațiilor cu Austria va scădea la nivel de însărcinat cu afaceri, după rechemarea ambasadorului de la Viena

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, vineri, că relațiile bilaterale dintre România și Austria au fost …