Friday , September 30 2022

Orban, nervos pe aliati: M-am saturat sa pierd pe mana PSD

Liberalul Ludovic Orban a lansat, joi, un atac dur la adresa PSD, spunând că PNL a pierdut tot timpul pe mâna social-democraţilor.
Potrivit România TV, Crin Antonescu i-a răspuns lui Orban, spunându-i: “Dacă ai propuneri concrete, fă-le. Ce vrei? Să rupem USL?”
După şedinţa conducerii PNL în care s-a discutat despre referendum, Ludovic Orbvan a declarat că nu i se pare normal ca “Antonescu şi PNL, mai ales în discursul unor lideri ai PSD, să fie considerat ţap ispăşitor pentru rezultatul de la referendum”.
“Că de fapt noi am susţinut un demers care nu a fost iniţiat de noi şi nu mi se pare normal ca unii lideri PSD să pună în spatele PNL şi al dlui Antonescu un rezultat care nu poate fi considerat un eşec. E un eşec numai prin prisma faptului că CCR a refuzat să ţină cont de voinţa cetăţenilor”, a spus Orban.
Orban a precizat că esenţial pentru PNL şi PSD acum e să pregătească cu seriozitate şi minuţiozitate alegerile parlamentare.
“Românii trebuie să înţeleagă că, dacă vor să scape de Băsescu şi de dictatura arbitrariului nesimţirii şi lipsei de respect, la alegerile parlamentare sunt esenţiale şi o prezenţă masivă în favoarea USL pentru a da legitimitate USL. Evident că am discutat şi despre natura relaţiilor cu PSD, să înţeleagă PSD că nu poate să-şi permită să lanseze vorbe ostile la adresa PNL şi să înţeleagă că au nişte parteneri pe care trebuie să-i respecte”, a adăugat Orban.
Întrebat dacă l-au deranjat declaraţiile lui Ioan Rus, Orban a răspuns: “Nu numai ale lui, ci şi altele care au fost făcute. Sigur că vin în întâmpinarea unei percepţii false a ceea ce s-a ntâmplat la referendum. Nu graba lui Antonescu de a ajunge preşedinte ne-a dus la referendum”.
În şedinţa conducerii PNL de la Palatul Parlamentului, Crin Antonescu a spus că nu el a vrut suspendarea lui Traian Băsescu şi că ideea a aparţinut celor de la PSD.

Vezi si

Alexandru Arșinel va fi înmormântat duminică, la Cimitirul Bellu din București

Sicriul cu trupul actorului Alexandru Arşinel a fost depus, vineri, în foaierul Teatrului de Revistă …