Thursday , July 7 2022

O tânără însărcinată a murit de COVID, deși a mers la spital de la primele simptome

O tânără de 34 de ani, însărcinată în luna a cincea, a murit după ce s-a infectat cu SARS-COV 2. Tânăra aştepta primul ei copil şi era internată de o săptămână la secţia ATI de la Maternitatea din Timişoara.

Gravida a mers la spital imediat cum a început să se simtă rău. Tânăra nu a stat pe gânduri și a mers la Maternitatea Bega, spital suport COVID pentru femeile însărcinate și proaspetele mame. A fost internata direct la Terapie Intensivă întrucât starea ei s-a deteriorat cu repeziciune.

Medicii spun ca tanara a facut o forma a bolii de o agresivitate cum nu au mai vazut.

”Am avut o gravida 32 de ani COVID pozitiv, cu sarcina de 18 saptamani, cu o forma grava, foarte grava, asa a venit. Din pacate, cu toate eforturile depuse si cu toate tratamentele, in cursul zilei de ieri a fost intubata si in cursul dupa amiezii a facut stop cardirespirator neresuscitabil.

A stat internata la noi mai mult de o saptamana, a stat numai in Terapie, numai cu oxigen, numai cu masca, a avut o afectare incredibila a plamanilor, 70 % afectare pulmonara pe tomograf. Nu a venit prea tarziu, dar sunt forme de o agresivitate nemaintalnita pana acum”, a declarat medicul Marius Craina, seful Maternitatii Bega din Timisoara, opiniatimisoarei.ro.

”Din păcate gravida s-a prezentat cu simptomatologie severa cu SARS-CoV-2, cu insuficiență severă respiratorie, dispnee, saturație oxigen 70%. A fost consultată obstetrical și am decis internarea la ATI, unde a început investigarea medicală și CT care au arătat afectare pulmonară de peste 30%.

A fost monitorizată în permanență, din păcate evoluția nu a fost favorabilă, cu stare de garavare, ieri dimineață saturația a scăzut la 70%, a fost intubată, iar la ora 18 a suferit stop cardio- respirator. Avea o boală cu transmitere genetică și sarcina este contraindicată, mai ales dacă are simptomatologie gravă. COVID-ul este extrem de periculos pentru gravide, în ultimele săptămâni am avut multe gravide internate, este de o virulență pe care nu am intâlnit-o anul trecut” a adăugat managerul, la Antena 3.

 

Vezi si

Aproape 1.000 de întârzieri ale avioanelor şi 56 de zboruri anulate, în ultima săptămână, pe Aeroportul Henri Coandă

Un număr de 957 de zboruri (aterizări şi decolări) au înregistrat în intervalul 30 iunie …