Monday , December 5 2022

Nivel de ALERTĂ CRESCUT la toate BAZELE americane din EUROPA

baze_europa

Pentagonul a luat această decizie ca urmare a atentatelor din Paris, dar şi a informaţiilor potrivit cărora combatanţii islamişti revin în Europa.
Centrul de comandă al trupelor americane în Europa nu precizează însă tipul de măsuri care vor fi luate, dar acestea privesc 90 de mii de militari, din care 67 de mii activi, potrivit România TV.
În general, astfel de măsuri de securitate presupun verificări mai riguroase ale persoanelor şi vehiculelor care au acces în bazele militare, cât şi restricţionarea activităţilor acestor unităţi. Soldaţii au fost deja sfătuiţi să evite să poarte uniformele în afara bazelor şi să asigure securitatea conturilor de pe site-urile de socializare.
În prezent, în România se află 500 de militari americani, din care o parte la baza Mihail Kogălniceanu. În ultima săptămână nivelul de alertă de securitate a fost ridicat în mai multe ţări europene.
 
 

Vezi si

VIDEO – „Cel mai tranzitat buștean din Piatra Craiului”. Aproape întreaga faună sălbatică a României, surprinsă de o cameră montată în pădure

O cameră de supraveghere montată într-un luminiș în munții Piatra Craiului, unde sunt mai mulți …