Wednesday , June 23 2021

Nicolăescu: Cetăţenii asiguraţi şi neasiguraţi trebuie să beneficieze de pachetul de bază

nicolaescu

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat, miercuri, că pachetul de bază va fi pus în dezbatere publică în 30 septembrie şi va fi asumat de Guvern, iar de acesta trebuie să beneficieze atât cetăţenii asiguraţi, cât şi cei neasiguraţi.
Nicolăescu a mai precizat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că la realizarea pachetului de bază trebuie să găsească un echilibru între nevoi, dar şi resursele pe care le are statul.
“Vreau să fac precizarea că la pachetul de servicii de bază trebuie să aibă acces atât cei asiguraţi, cât şi neasiguraţi, un accent deosebit fiind pus pe prevenţie, dar şi pe relaţia cost – eficienţă”, a spus Nicolăescu.
El a menţionat componentele de bază ale pachetului: servicii de medicină preventivă, servicii de urgenţă, costurile acoperind activităţile SMURD, ambulanţă, unitate de primiri ugenţă, centru de primiri urgenţă.
Totodată pacienţii vor beneficia de servicii în cadrul programului naţional de sănătate respectiv acces la programul de cancer, diabet, transplant, boli rare şi altele, a adăugat ministru.
De asemenea, pacienţii vor avea acces la medicina de familie, ambulatoriu de specialitate, acesta din urmă urmând să preia gradual cea mai mare parte a serviciilor medicale acordate în spital.
De asemenea, o altă componentă vizează spitalele, aici fiind vorba de o acţiune anevoioasă prin preluarea activităţii spitalelor de alte structuri, a mai spus ministrul, precizând că trebuie insistat pe reducerea perioadei de spitalizare şi a normării medicilor în conceptul reorganizării unităţilor sanitare.

Vezi si

Vremea în următoarele patru săptămâni: reprize de caniculă și precipitații, mai ales în sud și est

Meteorologii anunță că în următoarele patru săptămâni temperaturile vor fi în creștere în aproape toată …