Tuesday , December 6 2022

Nemţii se pregătesc să expulzeze românii. Cine nu-şi găseşte de muncă în 6 luni în Germania e trimis acasă

germania

Germania vrea să promoveze un proiect de lege prin care să-și protejeze sistemul de asigurări sociale. Astfel, imigranții românii și bulgarii care nu-și găsesc de lucru în 6 luni vor fi trimiși acasă pentru a nu încărca factura cheltuielilor sociale.
Purtătorul de cuvânt al grupului parlamentar conservator CDU/CSU, Stephan Mayer, şi-a exprimat încrederea că textul proiectului de lege va ajunge pe masa Consiliului de Miniştri în perioada 4-11 iunie, scrie evz.ro.
Obiectivul proiectului este acela de a evita ca cetăţenii comunitari străini să beneficieze de sistemul social german, actul normativ fiind elaborat din teama tot mai extinsă că Germania va deveni destinaţia unor fluxuri importante de imigranţi români şi bulgari.
Conform publicaţiei germane, proiectul prevede că cetăţenii din UE vor putea fi expulzaţi din ţară după şase luni de căutare a unui loc de muncă, dacă nu există speranţa să se angajeze.
De asemenea, proiectul va permite să se interzică întoarcerea în Germania, timp de cinci ani, a europenilor expulzaţi din ţară pe motiv că au comis fraude pentru a obţine rezidenţă, ceea ce va afecta, de exemplu, căsătoriile de convenienţă.
Proiectul se bazează pe un raport prezentat la finele lunii martie de Guvernul federal, care a dat asigurări că măsurile avute în vedere respectă legislaţia europeană.
Printre propunerile acelui raport erau incluse: interzicerea, temporar, a reîntoarcerii în ţară a celor care au comis fraude, precum utilizarea de documente false; acordarea de permise limitate de rezidenţă, de trei – şase luni, pentru cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă; decizia de a-i pedepsi penal pe cei care comit fraude pentru a obţine documente.
 

Vezi si

Cancelarul Austriei anunță din nou că se opune intrării României în Schengen, cu 2 zile înainte de Consiliul JAI

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a declarat, marți, din nou, că Austria se opune integrării României …