Monday , May 20 2024

Negocieri esuate in USL. Victor Ponta: Încă nu ne-am înţeles

ponta-antonescu

Victor Ponta a declarat, la finalul întâlnirii, că nu există consens în USL pentru restructurarea Guvernului.
Întrebat dacă s-a înţeles cu Crin Antonescu în legătură cu structura Guvernului, Ponta a răspuns: “Încă nu”.
“Din punctul nostru de vedere, al USD, sunt două variante: ori rămânem cu Guvernul aşa cum este şi aştept propunerile PNL, sau mergem la o restructurare masivă, dar pentru acea restructurare nu există un consens în USL. Fără un consens, nu mergem în Parlament”, a mai declarat Ponta.
Întâlnirea liderilor USL în care s-a discutat despre structura Guvernului şi soarta Uniunii s-a desfăşurat în biroul preşedintelui Senatului. Au fost prezenţi Crin Antonescu, Klaus Iohannis, Victor Ponta, Liviu Dragnea, Daniel Constantin şi Gabriel Oprea.
Anterior, premierul Victor Ponta s-a întâlnit, la biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, cu liderii UNPR, Gabriel Oprea, şi PC, Daniel Constantin.
Premierul Victor Ponta a declarat, luni, după o întâlnire a liderilor USD în Biroul preşedintelui Camerei, că vrea ca USL să rămână unită, o variantă posibilă fiind rămânerea pe structura din 2012 a Guvernului, cu Klaus Iohannis la Interne, sau vicepremier şi ministru de Finanţe.
Aceasta este prima întrevedere după sistarea, marţea trecută, a discuţiilor privitoare la restructurarea Guvernului.
VICTOR PONTA a declarat, luni, înaintea întâlnirii, că vrea ca USL să rămână unită, o variantă posibilă fiind rămânerea pe structura din 2012 a Guvernului, cu Klaus Iohannis la Interne, sau vicepremier şi ministru de Finanţe.
Premierul a primit imediat un răspuns de la liderul PNL. Crin Antonescu, a declarat, luni, întrebat despre declaraţiile premierului Victor Ponta despre variantele pe care le are PNL în privinţa lui Klaus Iohannis, că şeful Guvernului nu este în situaţia să aşeze cum doreşte propunerile de miniştri PNL.
Duminică seară, liberalii s-au hotărât: rămân în USL. La capătul a peste patru ore de discuţii au hotărât că preşedintele PNL Crin Antonescu şi vicepreşedintele Klaus Iohannis vor merge luni cu un mandat de fermitate în faţa premierului.
Purtătorul de cuvânt al PNL, Cristian Pocora, a declarat, la finalul întâlnirii conducerii partidului, că, pentru întâlnirea de luni cu Victor Ponta, liderii liberali Crin Antonescu şi Klaus Iohannis “au primit un mandat de fermitate”, care înseamnă respectarea cu stricteţe a protocolului USL.
“Mâine (luni – n.r.), la întâlnirea cu premierul Victor Ponta, copreşedinte al USL, domnul preşedinte Crin Antonescu şi prim-vicepreşedintele Klaus Iohannis au primit un mandat de fermitate, un mandat care înseamnă respectarea cu stricteţe a protocolului USL. PNL respectă şi îşi doreşte să facă parte din proiectul USL, aşa cum a fost el votat şi mandatat de cetăţeni, în alegerile din 2012”, a declarat Pocora.
Purtătorul de cuvânt al PNL a fost întrebat care este propunerea concretă a mandatului dat liderilor PNL pentru reuniunea USL de luni.
“Propunerea concretă a PNL este cea votată acum o săptămână şi de Biroul Permanent şi de Delegaţia Permanentă, nominalizările pe care le-am făcut pentru portofoliile cu miniştrii demisionari”, a precizat Pocora.
 
 

Vezi si

Temperaturi de vară și ploi însemnate cantitativ. Prognoza meteo pe regiuni, până pe 2 iunie

Prognoza publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) arată că regimul termic estimat de …