Negocieri Dragnea-Tariceanu-Toader pe tema OUG privind amnistia

4/10/18 ora:2:31pm

Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu și Tudorel Toader urmează să discute astăzi cu privire la o Ordonanță de Urgență privind amnistia, potrivit informațiilor Digi24.

Potrivit informațiilor Digi24, o întâlnire a avut deja loc între Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, urmând să mai existe încă una la care să participe și Tudorel Toader.

De altfel, aseară a avut loc o întâlnire și între Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă.

În acest moment se fac presiuni asupra ministrului Justiției pentru o astfel de ordonanță de urgență care se referă la protocoale. Forma trebuie să apară cât mai repede din partea acestuia. La începutul lunii august, Tudorel Toader spunea că imediat ce se încheie concediile va propune o formă a unei OUG prin care persoanele care consideră că au fost condamnate pe baza unor interceptări obținute pe baza protocoalelor încheiate cu SRI să poată cere revizuirea sentinței.

Aceasta este forma așteptată de Liviu Dragnea și se pare că discuțiile sunt tot mai tensionate în alianță, urmând ca această ordonanță de urgență să apară într-un timp cât mai scurt.

Ministrul Justiţiei a anunţat în această dimineață că proiectul de ordonanţă de urgenţă privind legile justiţiei este gata şi va fi trimis tot astăzi la CSM, însă nu a menționat dacă printre propuneri se află și o eventuală amnistie. Rămâne de văzut dacă va fi inclusă în acest proiect la care făcea referire astăzi Tudorel Toader.

„Spuneam aseară că nu voi comunica public modificările preconizate, din simplul motiv că membrii CSM să nu afle din media, să afle oficial”, a spus Toader, în această dimineață.