Wednesday , December 7 2022

NATO este pregătită să iniţieze "măsuri de apărare" suplimentare la graniţele sale estice

NATO

Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) este pregătită, în funcţie de evoluţia evenimentelor din Ucraina, să iniţieze noi ‘măsuri de apărare’ la graniţele sale estice, a declarat, într-un interviu publicat luni de cotidianul german Bild, comandantul suprem al forţelor NATO în Europa, generalul american Philip Breedlove, informează ITAR-TASS, potrivit Agerpres.
Breedlove a amintit că principalul obiectiv al NATO îl constituie apărarea ţărilor membre ale organizaţiei. ‘Tocmai de aceea, navele şi avioanele aliaţilor noştri întăresc la momentul actual securitatea la graniţele noastre de la Marea Baltică până la Marea Neagră’, a subliniat Breedlove. Potrivit generalului, aceste măsuri ‘au un caracter exclusiv defensiv’.
NATO ‘este gata să iniţieze paşi suplimentari’, prin care, potrivit declaraţiilor lui Breedlove, trebuie să se înţeleagă în special ‘un număr mai mare de exerciţii’ şi ‘actualizarea planurilor de apărare’. ‘Următorul nostru pas depinde de modul în care va evolua situaţia în Ucraina’, a explicat generalul american.
 
 

Vezi si

Cancelarul Austriei anunță din nou că se opune intrării României în Schengen, cu 2 zile înainte de Consiliul JAI

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a declarat, marți, din nou, că Austria se opune integrării României …