Tuesday , August 3 2021

Motiunea PSD impotriva ministrului Citu a fost adoptata de Camera Deputatilor 

Motiunea simpla depusa de PSD impotriva ministrului de Finante, Florin Citu, a fost adoptata miercuri de Camera Deputatilor cu 166 voturi pentru, 94 impotriva si 28 de abtineri.

Liderul grupului minoritatilor nationale din Parlament, Varujan Pambuccian, a cerut reluarea votului pentru doi deputati din grup, care nu au inteles ca se voteaza motiunea si au votat gresit.

Solicitarea sa a fost insa respinsa de presedintele sedintei, Florin Iordache.

Totodata, s-a cerut reluarea votului pe motiune pentru deputatii care au votat de pe tableta, dar si aceasta solicitare a fost respinsa.

In textul motiunii, intitulata “Virusul Citu a infectat economia nationala”, se arata ca amanetarea finantelor tarii trebuie sa inceteze, Romania trebuie salvata de “virusul Vasile Citu”, iar ministrul Finantelor trebuie sa plece.

Social-democratii afirma ca in cele 6 luni de guvernare si in cele peste 50 de zile de la instituirea starii de urgenta nu s-a luat nicio masura pentru “evitarea dezastrului”.

Sedinta de luni a Camerei, in care a fost dezbatuta motiunea, a fost una cu scandal, cu schimburi de replici si acuzatii extrem de dure intre PSD si PNL.

Motiunea a fost sustinuta de 70 de parlamentari. Potrivit Constitutiei, o motiune simpla este doar o atentionare si nu duce automat la demiterea ministrului impotriva caruia este depusa, existand cateva precedente in ultimii ani.

Un exemplu recent este cel din 9 decembrie 2019, cand Senatul a adoptat o motiune simpla impotriva chiar tot a ministrului Florin Citu, tot la propunerea PSD, dar premierul Orban s-a aratat “foarte multumit” de activitatea ministrului de Finante si a subliniat atunci ca nu are de gand, “sub nicio forma”, sa ia vreo decizie de demitere a acestuia.

ziare.com

Vezi si

Spotmedia: În noiembrie 2020, perioada campaniei electorale, s-au raportat cu 20% mai puține decese de Covid, cea mai mare eroare din pandemie

Anul trecut, de Ziua Națională, România se afla în mijlocul valului doi de epidemie, dar …