Tuesday , September 27 2022

Moțiunea de cenzură va fi dezbatuta si votata miercuri, de la ora 12:00

Conducerea Parlamentului a decis ca moțiunea de cenzură să fie dezbătută și votată miercuri, în ședința care începe la ora 12.00, au decis membrii Brirourilor Permanente Reunite ale Camerei Deputaților și Senatului. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că sunt ”suficiente” voturi pentru aprobare.

Anunțul a fost făcut după reuniunea membrilor BPR de președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

Anterior, parlamentarii social-democrați au amânat calendarul moțiunii pentru a vedea dacă Guvernul va anunța o OUG pe alegerea primarilor în două tururi, a declarat Alfred Simonis, liderul deputaților PSD, potrivit Mediafax.

Premierul Ludovic Orban a subliniat că Guvernul nu poate da OUG pentru alegerea primarilor în două tururi, deoarece instituția și-a asumat deja răspunderea pentru această prevedere.

Acesta a declarat, marți, că proiectul de ordonanță de urgență pentru organizarea alegerilor anticipate va reglementa situația în care se ajunge la alegeri palamentare anticipate, deoarece în România nu există o astfel de reglementare precisă.

Orban așteaptă votul pe moțiunea de cenzură, ca să vadă dacă „anunțul pompos” al PSD privitor la numărul de voturi este real. Premierul susține că social-democrații „au fugit de la BPR, după ce tot ei l-au convocat”.

digi24.ro

Vezi si

Familiile cu trei copii ar putea plăti mai puțin la energie. Ordonanța va fi modificată în Senat

Autoritățile au decis să schimbe modul de calcul al facturilor la energia electrică după ce …