Friday , May 24 2024

Ministrul Sănătății: „Ne bazăm pe medicii de familie să îi informeze și să îi programeze pe pacienți”. Cum vor fi plătiți

​Campania de vaccinare va fi decontată de Guvern, Ordonanța de Urgență privind înființarea centrelor de vaccinare fiind adoptată în ședința de Guvern de astăzi, a anunțat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, la finalul ședinței Executivului. Vlad Voiculescu mai spune, citat de HotNews, că se bazează pe medicii de familie pentru ca în perioada următoare să își informeze pacienții despre vaccin și să îi programeze la vaccinare, iar aceștia vor fi remunerați suplimentar pentru această muncă suplimentară.

Ordonanța de Urgență clarifică cine va finanța operaționalizarea și cheltuielile curente ale centrelor de vaccinare, precum și cum va fi recrutat și plătit personalul medical implicat în procesul de vaccinare împotriva COVID-19, iar actul normativ urmează să deblocheze înființarea centrelor de vaccinare pentru a doua etapă a campaniei de vaccinare, după disputa Emil Boc – Vlad Voiculescu din ultimele zile.

“Cea mai bună informație despre un vaccin o iei de la un medic, ideal de la medicul pe care îl cunoști, de la medicul tău de familie, nu de la un politician care apare la televizor. Pentru perioada următoare ne bazăm pe medicii de familie să informeze pacienții și să îi programeze în plarforma de programare pentru vaccin”, spune ministrul Sănătății.

Vlad Voiculescu a anunțat și că medicii de familie vor fi plătăți suplimentar pentru programarea pacienților la vaccinare – vor primi câte 30 de lei pentru fiecare pacient: “Medicii de familie vor fi de asemenea remunerați pentru această muncă suplimentară, este o plată suplimentară pentru o muncă suplimentară. Plata va fi de 30 de lei pentru fiecare pacient programat.” Dacă se vaccinează peste 50% dintre pacienții de pe lista unui medic de familie, medicul va primi 50 de lei de pacient, dacă se imunizează peste 60% medicul primește 60 lei pentru un pacient vaccinat și monitorizat și tot așa, a mai precizat ministrul în conferința de presă de vineri.

Vezi si

MAE: Un diplomat rus a fost declarat persona non grata pe teritoriul României

Autoritățile române au decis declararea persona non grata pe teritoriul României a unui diplomat din …