Sunday , October 2 2022

Mii de oameni in Piata Victoriei, la o manifestatie civica pentru mobilizarea la vot

Comunitatea Declic organizeaza, duminica, 19 mai, un mare miting in Piata Victoriei din Bucuresti. Intitulat “Toti pentru Europa”, evenimentul a inceput la ora 18:00.

Scopul evenimentului este de a-i motiva pe cetateni sa iasa la vot la alegerile europarlamentare, care se vor desfasura pe 26 mai, si de a constientiza importanta implicarii civice prin prezenta la vot.

Peste 4000 de oameni, membri ai comunitatii Declic, au realizat, la ora 19.40, o coregrafie specială, realizând o inimă albă, pe fundal albastru, pentru a transmite mesajul „România iubeşte Europa”.

In cadrul manifestatiei vor concerta trupele Vama, Omul cu sobolani, Taxi si Emil. Corul Sound Choir va intona imnul Uniunii Europene, iar Funkoteca va anima atmosfera pentru toti participantii din piata. Toţi artiştii participă la eveniment pro bono, scrie Agerpres.

De asemenea, vor urca pe scena personalitati din diferite domenii, fara implicare politica. Printre cei care vor transmite pe scena un mesaj de mobilizare la vot sunt filosoful Mihai Sora, artistul Tudor Chirila, actorii Marius Manole si Mihai Calin, jurnalistul Moise Guran, Carmen Uscatu si Oana Gheorghiu de la “Daruieste Viata”.

Evenimentul „Toți pentru Europa” face parte dintr-o serie de acțiuni care vor avea loc în 19 mai în 49 de orașe europene, precum Berlin, Viena, Budapesta, Amsterdam, Varșovia și Stockholm, din 13 țări, printre care Germania, Austria, Polonia, Ungaria, Olanda și Suedia. Sute de mii de oameni vor ieși simultan pentru a își arăta solidaritatea. În România, acțiunea se va desfășura simultan în 7 orașe, iar românii din diaspora vor organiza propriile evenimente la Madrid, Milano, Barcelona, Londra, Paris și Zurich.

surse: HotNews, ziare.com, Digi24

Vezi si

Aproape jumătate de milion de permise de conducere vor expira în câteva luni. Sfaturi pentru a evita cozile și timpii mari de așteptare

În perioada decembrie 2022 – februarie 2023 va expira termenul de valabilitate a unui număr …