Sunday , January 29 2023

Mihail Vlasov, condamnat definitiv la 5 ani de inchisoare cu executare

misu vlasov

Fostul presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) Mihail Vlasov a fost condamnat, joi, la 5 ani de inchisoare cu executare.
Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie este definitiva, anunta televiziunile de stiri, astfel ca Vlasov se va prezenta in arestul politiei sau va fi ridicat de oamenii legii de acasa, pentru a fi dus la inchisoare.
Pe 27 februarie, fostul presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei a fost condamnat la patru ani de inchisoare cu executare, insa decizia Curtii de Apel nu a fost definitiva, fiind astfel majorata de ICCJ.
Vlasov a fost arestat preventiv, pe 19 martie 2014, si apoi trimis in judecata pentru trafic de influenta, fiind acuzat ca a cerut mita un milion de euro, de la un om de afaceri, din care a primit 200.000 de euro.
In acest dosar, au fost vehiculate si numele unor politicieni, precum copresedintele PNL Alina Gorghiu, audiata la DNA ca martor in luna februarie, si Victor Ponta, in timp ce numele premierului, al lui Vasile Blaga, al fostului ministru al Justitiei Mona Pivniceru si al lui Calin Popescu Tariceanu apar in stenograme din acest dosar.

Vezi si

Departamentul pentru Situații de Urgență a lansat o nouă versiune a aplicației de alerte

Departamentul pentru Situații de Urgență a lansat duminică, în formă actualizată, aplicația DSU. Aceasta conține …