Monday , March 27 2023

Meteorologii anunţă o vreme instabilă spre sfârşitul săptămânii

Vineri se anunţă vreme instabilă şi cer mai mult noros. Aversele cu descărcări electrice şi rafalele de vânt vizează mai ales jumatatea de sud-vest a ţării, dar pe arii mai restranse sunt prezente si in celelalte regiuni. Şi nu lipsesc nici conditiile de grindină, chiar dacă nu mai e vară.
Prin urmare, cum soarele se iveşte tot mai timid dintre nori, şi temperaturile sunt în scădere: 16 grade se înregistrează în nordul Moldovei, la Suceava, 23 la Constanta si Timisoara si cel mult 27 la Craiova, Alexandria si Giurgiu.
În Bucuresti, vineri norii stau grămadă pe cer, trecător cad şi câţiva stropi de ploaie, iar vantul continuaă să sufle moderat dinspre est. În astfel de condiţii, maxima zilei nu mai depaseste 25-26 de grade.
Sâmbătă, în jumătatea de sud a ţării este cer noros, plouă şi suflă vântul în rafale. În celelalte regiuni doar izolat plouă, iar razele soarelui îşi fac şi ele loc printre nori, aşa că temperaturile ajung la 20 de grade la Miercurea Ciuc şi la Suceava. În timp ce în nord se mai încălzeşte, în sud valorile termice continuă să scadă, 22 de grade vor fi la Craiova şi 24 la Giurgiu şi Călăraşi.

Vezi si

Grindeanu: Locomotiva care a cauzat accidentul din Galați a ieșit din revizie tehnică în acea dimineață

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a spus luni, în cadrul unei conferințe de presă, că locomotiva …