Sunday , March 3 2024

Marian Neacșu a fost numit secretar general al Guvernului

Premierul Nicolae Ciucă a semnat deciziile pentru numirea lui Marian Neacșu (PSD) în funcția de secretar general al guvernului și a lui și Mircea Abrudean ca șef al cancelariei premierului. Decizia a fost publicată marți în Monitorul Oficial.

Neacșu a fost până acum acum vicepreședinte al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE). Fost secretar general al PSD, el a fost condamnat definitiv în 2016 de Înalta Curte la șase luni de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese. El își angajase ilegal fiica la biroul său de parlamentar. Între timp, Neacșu a fost reabilitat. Neacșu a fost unul dintre greii PSD care au intrat în conflict cu Liviu Dragnea în 2017, plecând ulterior la Pro România.

Secretarul general al guvernului este un personaj-cheie în structura executivului. El controlează tot fluxul de documente legate de pregătirea ședințelor de guvern, de avizarea proiectelor legislative, explică G4Media. În plus, Secretariatul General al Guvernului controlează mai multe instituții și companii de stat, dintre care unele cu bugete uriașe (Transgaz și Transelectrica).

Vezi si

A murit scriitorul Dinu Săraru

Scriitorul Dinu Săraru a murit sâmbătă, la vârsta de 92 de ani, a anunţat scriitorul …