MAI cere validarea recensământului din 2011

reportersite
10 august 2012, 11:28

Mircea Dusa, ministrul Administratiei si Internelor

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, a solicitat Institutului Naţional de Statistică să convoace în 14 august reuniunea Comisiei Centrale pentru Recensământul Populaţiei şi a Locuinţelor 2011.

„Ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, în calitate de Preşedinte al Comisiei Centrale pentru Recensământul Populaţiei şi a Locuinţelor 2011 (CCRPL 2011) a solicitat Institutului Naţional de Statistică să convoace reuniunea CCRPL 2011, pentru data de 14 august a.c., ora 09.00, la sediul Ministerului Administraţiei şi Internelor”, se arată într-un comunicat de presă al MAI.

Comisia Centrală pentru Recensământul Populaţiei şi al Locuinţelor este compusă din reprezentanţi ai ministerelor, conform Legii nr. 5 din 9 ianuarie 2008 pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 36/2007 privind efectuarea recensământului populaţiei şi al locuinţelor din România în anul 2011, a precizat MAI.

Premierul Victor Ponta a declarat că a fost informat de către Institutul Naţional de Statistică (INS) că înregistrarea fiecărei fişe completată la recensământ va fi finalizată în 2013, dar că Guvernul este dispus să suplimenteze bugetul instituţiei astfel încât procesul să fie încheiat mai repede.

Bugetul Institutului Naţional de Statistică (INS) pentru procesarea datelor adunate la ultimul recensămînt al populaţiei şi locuinţelor a fost suplimentat de Guvern cu 11,2 milioane lei, fonduri care vor fi alocate în două tranşe, respectiv în acest an şi anul viitor, potrivit Mediafax.

În acest an, INS va primi 8,4 milioane lei, iar anul viitor încă 2,7 milioane lei, conform unei hotărâri aprobate în şedinţa de marţi a Guvernului.

Din suma totală aferentă acestui an, 5,6 milioane lei vor fi alocate prin rectificarea bugetară, iar restul banilor vor fi asiguraţi din bugetul INS, prin redistribuire de la cheltuieli de capital.

Anul viitor, fondurile vor fi asigurate prin redistribuire de activităţi prevăzute în bugetul aprobat iniţial.