Sunday , July 21 2024

Șeful IPJ Constanța a demisionat după cazul șoferului drogat de la 2 Mai. Ministrul de Interne anunță „o resetare” a MAI

Ministrul de Interne Cătălin Predoiu a prezentat luni, 28 august, concluziile Corpului de Control în cazul tragediei de la 2 Mai, în urma căruia doi tineri au murit după ce au fost loviţi de o mașină condusă de un șofer drogat.

„Concluziile raportului arată încălcări succesive ale normelor din partea echipajelor, pe fondul pregătirii profesionale precare ori nerespectării cu bună știință a regulilor de către polițiști. S-au stabilit carențe în actul managerial privind organizarea misiunilor din competență”, a precizat ministrul, citat de Digi24.

Cătălin Predoiu a prezentat măsurile propuse în raportul Corpului de Control.

„Se propune declanșarea cercetării prealabile față de șeful Poliției Județene Constanța. Șeful IGPR va decide cu privire la declanșarea cercetării prealabile în cazul mai multor ofițeri”, a adăugat Predoiu.

Șeful IPJ Constanța și-a depus demisia, a mai anunțat ministrul: „Domnul inspector Glugă și-a înaintat raportul de eliberare din funcție”. De asemenea, Cătălin Predoiu a anunțat „o resetare completă” a MAI pe care o va începe din județul Constanța.

Vezi si

Sărbătoare: Sfântul şi slăvitul Proroc Ilie Tesviteanul. Tradiții și obiceiuri

Sfântul şi slăvitul Proroc Ilie Tesviteanul este pomenit în calendarul creştin ortodox la 20 iulie. …