Thursday , December 1 2022

Lovitură de teatru in dosarul Caracal. Gheorghe Dincă a avut un complice, iar DIICOT l-a retinut

DIICOT a anunțat marți că a reținut un complice al presupusului criminal Gheorghe Dincă. Bărbatul este acuzat că împreună cu Dincă a violat-o pe Luiza Melencu. DIICOT anunta ca dosarul Caracal va fi finalizat pana la sfarsitul anului.

Giorgiana Hosu, adjunctul DIICOT, a anunțat, miercuri, că a fost reținut un bărbat în vârstă de 46 de ani, pentru că a violat-o pe Luiza Melencu atunci când fata era în casa lui Gheorghe Dincă. Atât cel reținut, cât și Dincă au violat-o pe tânără.

Inculpatul a intrat în atenția DIICOT de la preluarea cauzei de structura centrală. În acest moment este confirmat că au fost administrate probe suficiente pentru a formula acuzații oficiale față de acesta. La 14 aprilie 2019, în jurul orelor 12:00, după ce Dincă a răpit-o pe Luiza Melencu, ce aștepta la ocazie în orașul Caracal, a transportat-o la domiciliu în scopul exploatării sexuale. Dincă a fost surprins atunci de bărbatul reținut astăzi.

Complicele a văzut victima. Inculpatul făcea parte din anturajul lui Dincă – folosit la diferite munci. La explicațiile lui Dincă, care i-a povestit că a adus-o pentru relații sexuale, inculpatul i-a solicitat să îi permită și lui întreținerea de relații sexuale cu Luiza. Pentru a-și ascunde faptele în continuare, Dincă a fost de acord.

Bărbatul reținut azi pentru viol este o persoană fără ocupație, fără pregătire, fără venituri, fără domiciliu stabil. Este necăsătorit, cunoscut drept consumator de băuturi alcoolice.

Acest inculpat reținut miercuri nu e cunoscut cu antecedente penale, nu există conexiune între el și grupul investigat. În acest moment nu e niciun indiciu din care să rezulte că a avut vreo formă de participare la infracțiunile lui Dincă. Inculpatul nu e complice, nu e instigator la săvârșirea celorlalte infracțiuni cercetate.

Inculpatul va fi prezentat instanței, procurorii solicitând arestarea preventivă. Potrivit purtătoarei de cuvânt a DIICOT, anchetatorii nu au ignorat nicio ipoteză de anchetă, au verificat toate variantele.

Giorgiana Hosu, adjunctul DIICOT, a anunțat, miercuri, că până la finalul acestui an, dosarul Caracal va fi finalizat, după ce procurorii de caz au verificat toate variantele de lucru.

digi24.ro

Vezi si

Salariile bugetarilor se majorează cu 10% de la 1 ianuarie 2023; indemnizaţiile pentru funcţiile de demnitate publică se plafonează

Drepturile salariale ale personalului din sectorul bugetar se majorează cu 10%, de la 1 ianuarie …