Sunday , October 2 2022

Lovitura de teatru: Cristian Cioaca va fi eliberat

cioaca

Cristian Cioaca poate fi eliberat, a decis Curtea de Apel Pitesti. Decizia poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie.
Cristian Cioacă va fi eliberat sub control judiciar. Magistraţii de la Curtea de Apel Piteşti au decis, vineri, ca soţul Elodiei să fie judecat în libertate.
Magistraţii de la Curtea de Apel Piteşti au dat sentinţa vineri. Cristian a aflat decizia din spatele gratiilor, întrucât ce avocaţii nu au făcut cerere pentru a fi scos din Penitenciarul Colibaşi.
Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
“Am aflat şi eu semi-oficial despre această decizie. Poate fi o decizie definitivă. Nu este o decizie în favoarea lui, este decizia corectă, în raport cu dosarul. S-au dat informaţii trunchiate până acum, dar magistraţii au perspectiva reală asupra dosarului. Cu siguranţă procesul continuă în apel, aşteptăm rezultatele expertizelor criminalistice, iar sentinţa o vom afla la termenele următoare”, a declarat Cristina Radu, avocata lui Cristian Cioacă, pentru România Tv.
Cristian Cioacă se află în arest preventiv din 5 decembrie 2012, iar în 30 ianuarie 2013 a fost încarcerat la Penitenciarul Colibaşi, fiind transferat din arestul Politiei Capitalei.
Cristian Cioacă a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru omor calificat şi profanare de morminte, el fiind acuzat că şi-a ucis soţia, avocata Elodia Ghinescu, în august 2007.
În 2 iulie 2013, Cristian Cioacă a fost condamnat de Tribunalul Argeş la 21 de ani de închisoare pentru omor calificat şi la doi ani de închisoare pentru profanare de morminte, urmând să execute, dacă decizia rămâne definitivă, 22 de ani de detenţie. Sentinţa instanţei de fond a fost atacată cu apel de toate părţile implicate, respectiv de Cristian Cioacă, de mama şi fratele Elodiei Ghinescu, în calitate de părţi civile în dosar, şi de procurori.
Fostul poliţist a mai fost obligat, prin sentinţa Tribunalului Argeş, să plătească suma de 135.000 de lei cheltuieli judiciare către stat şi echivalentul a 100.000 de euro cu titlu de daune morale fiului său minor Patrick, în calitate de parte vătămată. De asemenea, familia Ghinescu ar urma să primească daune morale de 100.000 de euro, în timp ce fratele Elodiei, Robert Ghinescu, 50.000 de euro.

Vezi si

Poştaşii vor livra la domiciliu brăţara ”Butonul Roşu”, care poate salva vieţi

Compania Naţională Poşta Română devine, începând de sâmbătă, partener în dezvoltarea, la nivel naţional, al …