Tuesday , December 5 2023

Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu au amânat moţiunea de cenzură

Liviu Dragnea a anunţat, joi, că PSD şi ALDE nu vor iniţia, deocamdată, o moţiune de cenzură întrucât Guvernul s-a angajat să remedieze situaţia veteranilor de război şi a văduvelor acestora, însă cele două partide îşi rezervă dreptul de a relua discuţia dacă promisiunile nu sunt îndeplinite sau dacă apar alte motive de nemulţumire sau se agravează altele. scrie News.ro.
dragnea-tariceanu

Iniţial, întâlnirea dintre Liviu Dragnea şi copreşedinţii ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu şi Daniel Constantin, a fost programată pentru luni, fiind apoi amânată pentru joi, la ora 11, la sediul central al PSD din bulevardul Kiseleff. Întrebat, la Adevărul Live, care sunt şansele ca după aceste discuţii PSD şi ALDE să decidă că nu vor depune o moţiune de cenzură, Dragnea a spus că acestea sunt “foarte mici”.
“Ar conta foarte mult atitudinea premierului Cioloş. Dacă ar înţelege că şi tehnocraţii sunt oameni şi oamenii pot greşi şi nu trebuie să rămână în această greşeală sau nu trebuie să mai acopere o greşeală a unui membru al Guvernului sau a unor funcţionari din Ministerul de Finanţe şi ar recunoaşte că a fost o greşeală pe care a preluat-o fără să analizeze cum trebuie, atunci s-ar putea să mai fie o şansă de discuţie”, a explicat Dragnea.
Liderul PSD a spus însă că, dacă Dacian Cioloş “rămâne în această încăpăţânare” de a apăra ceea ce social-democraţii consideră a fi “modificări ilegale” ale Codului fiscal, va fi depusă o moţiune de cenzură. Dragnea a precizat însă că decizia depinde şi de raportul de forţe din Parlament, urmând a fi făcută o analiză joi. “S-au produs mutaţii, UNPR a fuzionat cu PMP şi l-am văzut pe Valeriu Steriu spunând că nu susţine moţiunea”, a spus Dragnea.
 
 

Vezi si

Premierul Ciolacu s-a întâlnit în SUA cu secretarul american al Apărării, Lloyd Austin

Premierul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit luni, în Statele Unite, secretarul american al Apărării, Lloyd …