Tuesday , January 31 2023

Liviu Dragnea, ales preşedinte al Camerei Deputaţilor

dragnea

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a fost ales, miercuri, în funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, cu 216 voturi pentru şi 101 împotrivă.
Liviu Dragnea a fost propus pentru a ocupa această funcție de grupul PSD și a fost singurul candidat.
Votul a fost secret cu buletine.
Misiunea noului Parlament este de a face ordine în legislația națională iar reputația acestei instituții trebuie refăcută, a declarat, miercuri, în plen, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.
“Parlamentul României este o instituție peste care ultimii ani au așternut o reputație discutabilă. Poate nemeritată, zic unii, dar în același timp este un fapt. E misiunea noastră să refacem reputația Parlamentului și nu putem face asta decât colaborând, decât lucrând cu responsabilitate civică și națională. Cred că a doua misiune esențială a actualului Parlament este aceea de a face ordine în legislația românească. S-au adoptat în decursul anilor prea multe legi care se bat cap în cap, care sunt inadecvate, care încurcă societatea și raporturile între instituții”, a susținut Dragnea.
El a adăugat că va iniția un proces parlamentar prin care, împreună cu instituțiile abilitate, dar în primul rând cu Guvernul, Parlamentul să facă ordine în legislație și să clarifice raporturile dintre instituții.
“Această ordine este una dintre condițiile fundamentale ale aplicării legii în România. Sunt convins că împreună putem realiza o adevărată reformă a legislației constituționale, nu avem dreptul să mai ratăm acest proiect. Ține de noi să restabilim puterea constituțională a Parlamentului și vreau să pornim împreună acest proces. Activitatea de control al instituțiilor pe care Parlamentul e abilitat să o exercite nu trebuie să mai fie mimată. De asemenea, vreau să transmit un mesaj foarte puternic — Parlamentul este locul unde se naște legea, dar și locul unde se stopează abuzul în aplicarea ei. Anul 2017 și anii care urmează nu sunt ușori, toți ne-am angajat în această campanie electorală să producem creștere economică susținută și să aducem bunăstare românilor. E datoria noastră să facem legi bune și clare, să-i ajutăm pe români să creadă în România”, a subliniat președintele Camerei Deputaților.

Vezi si

Se înființează Registrul unic al vehiculelor înregistrate la nivelul localităților

Guvernul a decis, marţi, printr-o ordonanţă de modificare a OUG nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile …