Sunday , December 4 2022

Kelemen: Borbely are susţinerea politică a UDMR. Sunt convins că acuzaţiile se vor dovedi false

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, că ministrul Mediului, Borbely Laszlo, are în continuarea susţinerea politică a Uniunii şi s-a declarat convins că în câteva zile acuzaţiile la adresa acestuia se vor dovedi false.
Kelemen a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că Borbely este un ministru bun şi un om politic foarte bun.
“Domnul ministru Borbely este un om foarte muncitor, un om foarte corect şi serios, are susţinerea politică a UDMR în continuare şi sunt convins că în câteva zile aceste acuzaţii lansate prin presă se vor dovedi că nu sunt corecte, nu sunt adevărate, că sunt false. Am rugămintea către toţi să nu intrăm în speculaţii şi să nu facem acuzaţii gratuite la adresa nimănui. Când se va întoarce în ţară, ministrul Borbely va face şi el declaraţii, îşi va prezenta poziţia dânsului, dar UDMR îl susţine şi noi considerăm că aceste acuzaţii sunt nefondate. Borbely Laszlo este un ministru bun, un om politic foarte bun, care nu se aventurează în astfel de chestiuni”, a spus liderul UDMR.
Potrivit acestuia, în cazul Borbely “nici nu există documente oficiale din partea DNA, nici nu există acuzaţii, doar un comunicat emis la solicitarea unui jurnalist de la TVR”.
“Pe baza unei astfel de informări către un jurnalist nu se pot formula acuzaţii şi nu ar trebui să acceptăm să se formuleze astfel de acuzaţii. Ministrul Borbely va sosi în ţară miercuri după-amiază şi vom avea o discuţie cu el, dar are susţinerea noastră totală şi considerăm că în câteva zile aceste acuzaţii se vor dovedi a fi false şi nu sunt adevărate”, a spus Kelemen Hunor.
Ministrul Mediului Laszlo Borbely ar fi beneficiat de lucrări de 20.000 de euro pentru amenajarea unui apartament, în schimbul influenţei sale în atribuirea unor contracte de lucrări ale Administraţiei Naţionale “Apele Române” către o firmă din Negreşti Oaş.
Această firmă, pe care ministrul Mediului ar fi favorizat-o, conform DNA, în schimbul unor lucrări la un apartament, Lescaci Com SRL a primit în ultimii patru ani 37 de lucrări publice, 34 dintre ele de la “Apele Române”, în valoare de peste 310 de milioane de lei, 18 în timpul mandatului demnitarului.
Procurorii anticorupţie orădeni au început deja urmărirea penală în acest dosar împotriva unicului asociat al firmei beneficiare a lucrărilor, SC Lescaci Com SRL din Negreşti Oaş, pe nume Ioan Ciocan, dar şi împotriva unui consilier al lui Borbely, Szepessy Szabolcs, care ar fi intermediat între omul de afaceri şi ministru, potrivit datelor comunicate MEDIAFAX de către DNA. Ioan Ciocan este învinuit pentru cumpărare de influenţă, iar Szepessy Szabolcs pentru complicitate la infracţiunea de cumpărare de influenţă.

Vezi si

VIDEO – „Cel mai tranzitat buștean din Piatra Craiului”. Aproape întreaga faună sălbatică a României, surprinsă de o cameră montată în pădure

O cameră de supraveghere montată într-un luminiș în munții Piatra Craiului, unde sunt mai mulți …