Sunday , May 26 2024

Ce surpriză! Cadavrul Forestei miroase urât

Viceprimarul Lucian Harșovschi a dat ieri de înțeles că varianta unui investitor care să preia echipa locală de fotbal a picat, iar pe zi ce trece se descoperă tot mai multe datorii ale clubului sucevean.  

Eșecul promovării de către Foresta Suceava în Liga a II-a a scos la iveală tot mai multe probleme care până nu demult erau spuse cel mult pe la colțuri. Disensiunile mocneau de mult la club și o ultimă speranță – după ce vechiul acționariat dădea semne că renunță la club – era preluarea de un om de afaceri (numele vehiculate erau mai multe) sucevean. Din câte se pare și această variantă a picat mai ales că, așa cum a declarat viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, în conferința de presă de miercuri, 12 iulie, Foresta are datorii de aproape 1,8 milioane de lei la bugetul de stat.

„Ce mă deranjează mai mult? Primim telefoane de la fel de fel de unități hoteliere din oraș dacă mai dăm bani la Foresta pentru că ei mai au de primit bani și Primăria nu dă bani”, a spus viceprimarul. Potrivit acestuia, hotelierii care au asigurat cazări și masă la solicitarea clubului Foresta solicită municipalității să aloce bani clubului care să-și plătească datoriile, deși datoriile Foresta nu au legătură cu Primăria pentru că aceasta este o situație care trebuie tranșată între părți, pe baza unor acte care să justifice deconturile. Iar, din cele ce a semnalat viceprimarul, tocmai acele acte care să justifice deconturile lipsesc. „Să fie clar: Primăria a finanțat un proiect cu 3 milioane de lei în care echipa – de fapt acela ONG sau asociație sportivă – a venit cu anumite cheltuieli și moduri de a cheltui banii în mod legal. Noi am oferit până acum 900.000 de lei, conform legislației în vigoare, prima tranșă. Pentru ceilalți bani trebuie să vină cu justificări. Prin urmare, lucrurile acestea care se discută prin oraș, că ar fi datorii prin alte părți, nu aparțin Primăriei municipiului Suceava”, a spus viceprimarul Lucian Harșovschi.

De fapt, aceasta a fost preambulul idei pe care avea ulterior să o enunțe Lucian Harșovschi: „acest proiect care a fost câștigat se poate duce la bun sfârșit prin deconturi, dar pe următorul sezon competițional să fie o diferență mare de atitudine din acest punct de vedere și să se construiască pentru iubitorii de fotbal din municipiu”. Să fie oare adevărat că Primăria Suceava sprijinit prea mult o entitate care se luptă doar în Liga a III-a? În ce măsură dacă va fi susținută o altă echipă se va ajunge imediat în al doilea eșalon fotbalistic? Sigur este că nimic nu e sigur din ceea ce spune viceprimarul Lucian Harșovschi. Mai puțin un lucru sau o constatare despre relația dintre Primăria Suceava și Foresta: „Și bătuți, și nepromovați, și cu banii luați, deja e cam mult”! (Dan PRICOPE)

 

 

Vezi si

Adrian Popoiu și-a lansat candidatura pentru un nou mandat de primar la Siret. Flutur: Orașul se află pe drumul cel bun și va avea autostradă

Adrian Popoiu a avut duminică, 26 mai, lansarea candidaturii pentru un nou mandat de primar …

One comment

  1. Cat de parsivi pot fi cei din primaria Suceava.Cum poti tu , primarie sa alimentezi contul unei subunitati fara a pretinde documente justificative, insotite de un cont de executie la perioada de referinta.Ajung la concluzia ca, basarabeanul , Ungurianu si fiul secretarului primariei Andrei Ciutac au devalizat conturile.E treaba Curtii de Conturi si a DNA.