Thursday , September 29 2022

Johannis: Măsura Guvernului de reeșalonare a creditelor nu a fost discutată și agreată în PNL

klaus-johannis

Prim-vicepreședintele PNL, Klaus Johannis, a declarat miercuri seară la TVR că măsura Guvernului privind reeșalonarea creditelor la bănci nu a fost discutată și agreată în PNL, menționând că în opinia sa nu este o măsură liberală și va solicita clarificări la Delegația Permanentă a partidului.
Johannis a fost întrebat dacă măsura Guvernului este una liberală.
“Sunt sceptic, ca să nu spun altceva. Pe de altă parte, sunt puțin surprins fiindcă este o măsură care – cel puțin așa am înțeles eu de la televizor – a fost discutată, negociată și acceptată de FMI. Surprinderea mea vine din faptul că ea nu a fost discutată în partid. Și atunci, sigur, se pune problema dacă Guvernul a avut o șansă enormă să introducă această măsură în registrul măsurilor discutate cu FMI și nu a mai avut răbdare să se discute în partidele politice această măsură, sau dacă din alte motive pe care nu le cunosc s-a omis consultarea politică. Una peste alta, această măsură la noi în partid nu a fost discutată, deci cert nu a putut fi agreată, cum nu a fost discutată”, a susținut prim-vicepreședintele PNL.
El a mai precizat că în opinia sa “nu este o măsură liberală” cea anunțată de Guvern și asumată de ministrul de Finanțe, Daniel Chițoiu.
Johannis a precizat că la Delegația Permanentă a PNL de vineri va solicita clarificări în privința modului în care s-a decis promovarea măsurii, fără consultarea PNL.
Luni seara, la finalul discuţiilor cu FMI, premierul Ponta a confirmat informaţiile transmise anterior de MEDIAFAX privind programul de stimulare a consumului pregătit de Guvern, care prevede reduceri de impozit pentru persoanele cu creditele restructurate, dar numai după expirarea perioadei de reeşalonare.
Guvernul estimează că această schemă de reduceri fiscale pentru populaţia cu venituri sub medie şi credite bancare ar putea duce la reeşalonarea împrumuturilor pentru aproape un milion de români, iar băncile ar putea reduce ratele la credite cu până la 4 miliarde de lei în 2014.

Vezi si

O mamă s-a spânzurat după ce copilul ei de 4 ani a murit înecat în piscină

Mama unui copil de 4 ani din Găeşti care a murit, miercuri seara, înecat în …