Monday , November 28 2022

Japonia a închis unul din cele două reactoare nucleare rămase în serviciu

Oi-Japonia

Unul din cele două singure reactoare nucleare ale Japoniei rămase în serviciu a fost închis marţi, al doilea urmând să fie închis la mijlocul lunii septembrie, a anunţat operatorul Kansai Electric Power (KEPCO).
Procedurile de oprire pentru mentenanţa reactorului 3 de la Oi au început luni dimineaţă şi reactorul a fost închis complet marţi dimineaţă, a declarat un responsabil al companiei, potrivit Agerpres.
Închiderea este destinată să permită operatorului să se pregătească pentru inspecţiile obligatorii după 13 luni de funcţionare continuă.
Al doilea reactor încă în funcţiune, unitatea 4 de la Oi, urmează să fie închis la 15 septembrie.
Data de repunere în funcţiune nu este cunoscută până acum.
Unitatea 3 a fost relansată la 1 iulie 2012. Aceasta a fost prima repornire reală după accidentul de la Fukushima din martie 2011 şi sfârşitul unei scurte perioade fără energie atomică.
Unitatea 4 a fost la rândul ei reactivată la 19 iulie 2012.
Toate centralele nipone au fost închise progresiv după accidentul de la Fukushima provocat de cutremurul şi tsunami din 11 martie 2011 în nord-estul Japoniei.

Vezi si

Fostul senator PSD Niculae Bădălău, reținut de DNA. Este acuzat că ar fi intervenit pentru acordarea unor contracte publice firmelor pe care le controla

Fostul senator PSD Niculae Bădălău a fost reţinut duminică seara de DNA, pentru 24 de …