Saturday , January 28 2023

Israelul a început ofensiva terestră în Gaza

Forţele armate israeliene au început ofensiva armată în Gaza, după mai multe zile de bombardamente, anunţă BBC News.
gaza


Premierul israelian a ordonat forţelor armate, joi seară, să înceapă operaţiunea terestră în Gaza.
Aviația militară israeliană a reluat vineri după-amiază raidurile asupra Fâșiei Gaza după ce la ora locală 15:00 a expirat un scurt armistițiu umanitar de cinci ore solicitat de ONU, au confirmat responsabili militari israelieni citați de agenția EFE, notează Agerpres.
Primele atacuri au avut loc în partea de nord a Fâșiei Gaza, relatează mass-media locale, ce vorbesc despre o escaladare rapidă după o dimineață în care populația a profitat de încetarea focului pentru a se aproviziona.
Imediat după reluarea raidurilor israeliene, milițiile palestiniene au răspuns cu tiruri de rachete, aviația israeliană ripostând cu atacuri succesive asupra pozițiilor islamiste din partea de est a orașului Gaza.
Totuși, spre deosebire de alte armistiții din trecut, acesta a fost în cea mai mare parte respectat, doar într-un scurt interval de timp înregistrându-se trei atacuri ale milițiilor palestiniene asupra regiunii Eskhol.
De altfel, secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a afirmat că respectarea armistițiului umanitar dovedește că o încetare a ostilităților ‘este posibilă dacă părțile manifestă voință’.

Vezi si

Părinții români din Danemarca care au stat la închisoare pentru că și-ar fi maltratat bebelușul au fost declarați nevinovați

Românii din Danemarca acuzați că și-ar fi maltratat bebelușul au fost declarați nevinovați. Anunțul a …