Saturday , April 10 2021

Irinel Columbeanu a fost colaborator al Securităţii – decizie definitivă a ICCJ

columbanu

Irinel Columbeanu a fost colaborator al Securităţii, a decis Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a admis recursul CNSAS.
Irinel Columbeanu a fost colaborator al Securităţii, a decis miercuri instanţa supremă, care a acceptat recursul CNSAS.
“Admite recursul declarat de CNSAS, modifică sentinţa atacată în sensul că admite actiunea reclamantului CNSAS, constată calitatea de colaborator al securităţii în privinţa pârâtului Columbeanu Adrian Irinel. Definitivă”, se arată în decizia instanţei supreme.
Curtea de Apel Bucureşti a decis, în 9 septembrie, că Irinel Columbeanu nu a fost colaborator al Securităţii şi a respins ca neîntemeiată acţiunea Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), notează Mediafax.
În motivarea deciziei de atunci, Curtea de Apel Bucureşti a arătat că notele informative predate de el “nu denunţă activităţile şi atitudinile potrivnice regimului totalitar comunist cu consecinţa îngrădirii drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului”.
Potrivit unor surse judiciare, Irinel Columbeanu a fost verificat de CNSAS în calitate de candidat la Primăria Capitalei, la alegerile din 2012. Acesta ar fi fost recrutat de fosta Securitate în 1980 şi ar fi avut numele conspirativ “Ivănescu”.
 

Vezi si

A fost aprobat noul ordin al MS privind condițiile în care se înmormântează morții COVID

Ministerul Sănătății a aprobat un nou ordin care modifică dispoziții mai vechi cu privire la …