Thursday , December 1 2022

Ioan Oltean, săltat de procurorii DNA de pe Aeroportul Otopeni

ioan oltean

Ioan Oltean a fost săltat, joi, de procurorii anticorupţie, de pe Aeroportul Otopeni şi dus la sediul DNA pentru a fi audiat într-unul din dosarele ANRP în care este implicată şi protejata sa, Crinuţa Dumitrean.

Oltean a fost preluat in baza unui mandat de aducere. Cel mai probabil el va fi audiat in dosarul ANRP in care s-a dispus joi inceperea urmaririi penale a deputatului Catalin Teodorescu.

Procurorii au inceput in urma cu un an sa faca verificari cu privire la activitatea Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), acesta fiind al patrulea dosar intocmit de DNA ca urmare a cercetarilor.

Fostul secretar general al PDL este suspectat ca ar fi unul dintre beneficiarii deciziilor comisiei centrale de pe langa ANRP, informeaza Digi24, mai ales ca este cunoscut ca el ar fi impus-o la conducerea autoritatii pe Crinuta Dumitran, care a fost deja arestata, cercetata penal si trimisa in judecata in una dintre cauze.
Ioan Oltean a mai fost recent audiat la DNA intr-un alt dosar, in calitatea sa de fost secretar general al PDL, dupa o serie de declaratii date de Elena Udrea referitoare la primirea unei mite de la omul de afaceri Bogdan Buzaianu.
De asemenea, Ioan Oltean mai este cercetat si intr-un dosar mai vechi, deschis de procurorii oradeni, in care este suspectat ca ar fi facut interventii la Consiliul Judetean Bihor.
Tot cu mandat a fost adus astazi la DNA si deputatul PNL Catalin Teodorescu, care este urmarit penal de procurorii DNA pentru abuz in serviciu.
In acest al patrulea dosar ANRP, procurorii fac cercetari cu privire la plata unor despagubiri catre Mihai Rotaru, principalul actionar de la CS Universitatea Craiova, acesta fiind si el adus cu mandat la sediul DNA.

Vezi si

1 Decembrie, Ziua Naţională a României 

Ziua Națională a României este sărbătorită pe 1 decembrie, iar această dată, stabilită printr-o lege …