Thursday , May 30 2024

Întrebarea personală care l-a enervat pe Mark Zuckerberg

Fondatorul Facebook a dat explicaţii despre compromiterea datelor a peste 87 de milioane de persoane şi folosirea reţelei în scopul manipulării politice a utilizatorilor. El a promis că va investiga zeci de mii de aplicaţii şi că le va elimina pe cele care folosesc datele într-un mod nepotrivit, iar utilizatorii afectaţi vor fi informaţi.
 
zuckerberg congres1

Mark Zuckerberg a confirmat că Facebook cooperează cu echipa procurorului special Robert Mueller, care anchetează amestecul Rusiei în alegerile americane din 2016. El a spus că duce o luptă continuă cu ruşii care devin tot mai pricepuţi în exploatarea reţelor sociale.
Şeful celei mai mari reţele sociale din lume a spus că prioritatea sa este să se asigure că nimeni nu va mai folosi Facebook pentru a interveni în alegerile care au loc anul acesta în mai multe ţări. Tânărul miliardar din Silicon Valley a răspuns vreme de 5 ore la zecile de întrebări venite din partea senatorilor, care şi-au arătat îngrijorarea în ceea ce priveşte expunerea excesivă a vieţii private a utilizatorilor.
Dialog senatorul Dick Durbin – Mark Zuckerberg:
– Domnule Zuckerberg, aţi vrea să ne spuneţi numele hotelului la care aţi stat noaptea trecută?
– Mm… Nu.
– Dacă aţi trimis cuiva mesaje săptămâna aceasta, aţi vrea să împărtăşiţi cu noi numele persoanelor cărora le-aţi trimis mesaje?
– Nu, domnule senator, nu cred că aş vrea să fac publice aceste lucruri aici.
– Cred că despre asta este vorba: dreptul la viaţă privată, limitele dreptului la viaţa privată şi la cât de multe dezvăluiri în America modernă în numele, citez, “conectării oamenilor din întreaga lume”
Senatororul John Kennedy: Iată ce a încercat toată lumea să vă arate astăzi şi o spun delicat. Politica voastră de utilizare a datelor e de doi lei!
digi24.ro

Vezi si

Ministerul Educației majorează sumele asistenților de la examenele naționale, definitivat și titularizare

Ministerul Educaţiei propune majorarea cuantumului sumelor acordate asistenţilor care au şi atribuţii de scanare şi …